HEJ!

Det var riktigt längesedan nu! Egentligen har det inte hänt så mycket. Tävlat på Jumpclub för två veckor sedan. Mille ett ner i båda LAerna vilket var mitt fel båda gångerna. Findus super i LBn och nolla. På Söndag tävlar jag på Stora Ekeby, Mille LA och Findus LB avd. A.
Imorgon ska jag gå på Grönt Kort kurs.
 
Jag kommer slänga upp lite inlägg lite då och då men jus nu kommer den ligga lite på is.

Hej!

Idag börjar vi 20 i 10 så himla sköööönt!
 
Igår var det markarbetes träning med båda, hoppade på volt, S-båge, studs, trekombination och båda var super fina! Mille var väldigt lydig, han brukar ju va lite små olydig och slarvig när man håller på med småhinder, men nu var han super fin. S-bågen gick super.
Findus var helt klockren på volten, landade i rätt galopp alla gånger, även kombinationen var han super fin i. Han  har ju varit lite feg i kombinationer men nu var han super.
 

Ang. Bloggen

Känner varken motivation eller tid till bloggen längre... Just nu och ett tag framöver kommer jag endast blogga när jag känner för det, det kan dröja några timmar mellan inläggen, dagar och veckor.
 

Hej!

Det var längesedan, drar helgen lite snabbt.
 
Lör: Var på JumpClub och tävlade. Det gick helt okej, Findus super duper fin i LBn, nollade. Han var avslappnad men ändå med power.
Mille och jag fick ett nedslag i båda LAerna. I första låg jag kvar i innerhanden på ett räcke i omhoppningen och fick honom inte rak. I andra kom jag förstort på trippeln så att han rev den var ju inte så konstigt.
 
Kom hem och runt halv 7 kom Emelie, vi var ensamna för mamma och pappa var på fest. Käkade Tacos till middag och sedan kollade vi på 2 filmer och åt ostbollar. Blev en aning sent :P
 
Imorse gjorde jag och Emelie en as god frukost, mackor, smothie, American Pancakes, juice osv. mumma!
Åkte till stallet och gick en ca 40 min promenad för hand med två riktigt pigga hästar.
 






 

Godmorgon!

Godmorgon Fredag! Fredag innebär massor av lektioner, 30 mins lunch och slutar halv 4, mitt i prick -.-
 
Har gjort klart min svenska läxa nu på morgonen och pkuggat lite Tyska.
 
Hästarna ska vila idag, duschas, piffas, utrustningen ska smörjas och saker ska packas. Imorgon är det tävling på JumpClub som sagt, LA - LA med Mille och LB med Findus.
 
Nu ska jag nog dra mig ner till bussen, vi hörs! :)
 

Godmorgon!

Godmorgon Fredag! Fredag innebär massor av lektioner, 30 mins lunch och slutar halv 4, mitt i prick -.-
 
Har gjort klart min svenska läxa nu på morgonen och pkuggat lite Tyska.
 
Hästarna ska vila idag, duschas, piffas, utrustningen ska smörjas och saker ska packas. Imorgon är det tävling på JumpClub som sagt, LA - LA med Mille och LB med Findus.
 
Nu ska jag nog dra mig ner till bussen, vi hörs! :)
 

Hej!

Hästarna fick nya skor idag och därför kom jag hem mycket senare än vad jag trodde. Har precis  ätit en  macka och gjort iordning mig för natten.
 
Red som sagt ut Findus först och sedan på volten, ute var han skiiit pigg. Uppe på volten var han fin och lydig, det var inga problem att reglera galoppsprång. Ibland blev han dock lite spänd, knäppte av och bara sprang på. Men överlag fin!
 
Mille fick sig en tur i skogen, han var fin och pigg. Inget speciellt. Flyttade honom i alla gångarter och det gick bäst i galoppen.
 
Imorgon är det Fredag, jobbigaste skoldagen, slutar halv 4 och bara massa jobbiga lektioner. Fast imorgon har vi matte så det är kul, har bara haft en mattelektion sedan vi började för matte och No läraren har varit borta. Nu ska jag sova, Gooooodnatt!
 



Godmorgon!

Idag måste vara första morgonen som jag har lite tid på mig på innan skolan.
Men snart måste jag gå ner till bussen.
 
Idag slutar jag 13.10 och åker till stallet, Mille ska få sig en uteritt och FIndus ska först gå ut en sväng och sedan lite på volten, variera galoppsprång osv.
Fredag vilar de och Lördag är det tävling på JumpClub.
 

Dagens Ridpass

Idag var båda hästarna super! Blev lite ändrade planer då jag red Findus istället för att han skulle longeras.
Började med att göra lite galoppövningar och han var väldigt fin, övade att samla och öka, ha honom utåt ställd osv. På slutet hoppade jag även några språng ur sväng. Nöjd med Findus, hade en fin känsla.
 
Sedan var det Mille på tur, han verkligen okonplicerad, lydig och positiv. Började med att byta galoppöver bommar, först gick de bra, sedan började han tagga väldigt mycket och sköt iväg som en kanon kula över bommen men fick till det på slutet. Sedan hoppade jag lite på volt, i vänster är han super men i höger orkar n inte riktigt bära sig och landa i rättgalopp i den höga formen men om han får gå i låg form så orkar han. Sedan varierade jag galoppsprång, han har verkligen lätt för sig, kunde växla mellan 5 och 8.
 
Super nöjd med båda, lite skillnad från igår, hehe....
 
Nu ska jag sova, Godnatt!

Hej!

Sitter ute på vår nybyggda altan med en smothie och en macka. Till en början var det soligt och varmt men nu blev det lite dragigt så gick in och hämtade en filt.
 
Åkte hem direkt efter skolan och så åker jag och mamma till stallet ikväll. Findus ska longeras och Mille trimmas med lite hinder inblandat.
 
Har med mig lite läxor ut som jag tänkte ta itur med, två skrivuppgifter i Svenskan och två i Tyskan.
 

Träning, Milles ridpass och allmänt babbel.

Jag började med att rida en mycket dryg Mille filur. Tänkte rida på travbanan men han höll på att dumma sig och inte skulle gå för bi ett speciellt ställe, det var inget läskigt utan han bestämde sig bara att  han inte skulle gå förbi där. Han steppade på sället, backade ner i diken och när jag sa åt honom blev det bara värre och när jag inte gjorde någonting blev det också bara värre... Tillslut la jag pisken på bogen och då slog det ner en atombomb och Mille vände snabbt som ögat och galopperade i fullkareta helt okontrollerbar bort mot stallet. Dryga häst.... -.- När jag äntligen fick stopp på skrittade vi tillbaka till platsen där allt hände, efter ´kanske 10 min fick jag äntligen förbi honom men istället för att gå ner till travbanan (ville inte utmana ödet) så gick jag in i en gräshage lite längre bort där det stod lite hinder. Red som vanligt men kände hela tiden att han inte koncentrerade sig och ville sticka iväg så då gick jag till volten, haha xD Där var han ganska fin, ville dock inte riktigt gå i korekt form i galoppen men det var nog bara fasoner. Avslutade när han kändes som finast.
 
Sedan var det FIndus tur, han skulle vara med på Hoppträningen. Det gick käpprätt åt skogen ska jag säga er mina kära små vänner. Jag red som en kratta. Hoppade bana, det var lite kluriga bana som låg på dryga 1m. Alla oxrar stod direkt ur säng och när jag inte fick med mig yttersidan (som jag typ aldrig fick) så bröt han ut.
Jag är så jäkla besviken, kan jag verkligen inte bättre? För tillfället käns allt ganska hopplöst, men nej nu är det HÅRDTRÄNING på schemat. Vi ska fixa detta....
 
Så ja, dagen kan vi gärna stryka ett sträck över... Annars var väl skolan okej,slutade 13.00 så det var väldigt skönt.
Hörs imorgon! Natti!
 
 

3 september 2012

Idagmme  hade vi bara håltimme och sedvanliga an idrott så vi slutade 12.05. Åkte till stallet och gjorde det vanliga, gjorde iordning några extra påsar till imorgon, satte upp plaketer, namnskyltar och tog in hästarna som förövrigt fick vila.
 
Det var världens finaste väder idag också, 20 grader och sol.
 
Imorgon är det träning med Findus, om jag hinner rider jag Mille på galoppbanan innan träningen.
 

Söndag.

Imorgon är det Måndag och back to reality igen... :/
 
Var ju som sagt i stallet, städade klart, smörjde lite grejer och fixade det vanliga.
Red Findus på galoppbanan idag igen, glömde snodden så han blev lite väl kort i nacken. Började flytta honom för skänkel i galoppen och efter ett tag lossnade han, dock inte lika bra som han gör med snodden. Han var fin, pigg och glad!
 
Red Mille slingan, gjorde galopfattningar och avbrott i backarna vilket gick bra. Han gick på det vanliga eggbettet som han nästan alltid gör vilket inte var något problem. Annas var det inte  så mycket mer, han var pigg. Nu blev ni förvånade va? Haha!
 
Nu har jag krypit ner i min nybäddade säng, nyduschad och fräch. Börjar 9 imorgon och slutar 14.40 så det är en ganska chill dag.
 
Min fina prins!
 

2 spetember 2012

Nu ska jag byta om och åka till mina små pållar, idag har jag gott om tid på mig så jag ska försöka se til att städningen blir klar, smörja alla lädergrejer och tvätta hästarna  ordentligt.
 
Hörs när jag kommer hem, kameran följer ev med.

Natti!

Har lite beslutsångens inför vilka bilder jag ska ha i headern, vill ha en animerad... Mer om det sedan. Ska nog tvinga med pappa till stallet nästa helg så får han fota.
 
Nu hade jag tänkt sova, Godnatt! :)
 
 

Dagens Ridpass

Började med att rida Mille på travbana, han va lite smådryg när vi skulle gå ner dit som han alltid gör men idag var det ändå helt okej. Där nere var han fin, väldigt lätt i munnen, travade fram 2 varv, galopperade fram 1 varv i varje håll och sedan började jag göra galoppfattningar och avbrott.
Han blir lite upprörd när jag vill att han ska bryta av samlat och håller lite i munnen samtidigt som jag driver. Fick till några bra och de är när jag lyckas behålla den kraftiga galoppen som han har precis efter att jag har fattat, om jag låter honom galoppera på så orkar han inte komma tillbaka och sakta av samlat vilket är förståligt. Han blir lite seg i munnen när man gör galoppfattningar men det blir nog bättre ju starkare han blir.
 
Sedan red jag Findus, även han fick gå på travbanan, han var skiiit fin! Väldigt mjuk och avslappnad. Jag hade snodd på honom och galopperade i ett ganska högt tempo men med stora steg så att han verkligen fick jobba igenom.
Han var verkligen super fin, bebisen! ♥
 
 

Hej!

Godförmiddag!
Nu ska jag dra till stallet, rida ut båda och göra det vanliga.
 
När jag kommer hem ska jag välja lite bilder till en ny header som en tjej ska hjälpa mig med! Vi hörs med bra uppdatering när jag kommer hem!

RSS 2.0