Snabb update

Det har regnat konstant under hela dagen, slutade som sagt halv 4 så det var lite halv segt.
 
Därefter åkte jag till stallet, fixade lite där, borstade och myste med hästarna. Imorgon tror jag att jag ska fortsätta städningen och ta med alla nytvättade grejer till stallet.
 
Nu ska jag sommna med JB i öronen, som förövring är världens snyggaste!
 

30 augusti 2012

Jag hinner inte uppdatera speciellt mycket men så får det vara ibland. Imorgon är det fredag, äntligen. Dock är skoldagen rätt jobbig. Börjar 08.50 med Svenska, sen So, 30min Lunch, NO, Matte, rast 20min, Eng och sist Tyska. Slutar 15.30, kul dag...
 
Var med hästarna hos equi terapeften på eftermiddagen och kom precis hem så har käkar middag och ska nu göra mina tyska läxor och det lär ta ett tag.
 
De fick solarium, nålar, massage, laser och så. Hon tyckte att Mille hade blivit MYCKET finare i kroppen så det var kul att höra. Findus behöver få ut sin överlinje lite mer, galoppera mycket i lång och låg form och skrittas mycket där jag ska böja honom osv.
 
Nu ska jag läsa lite läxor, tack och hej! :)
 

29 augusti 2012


Ska skriva ett snabbt inlägg nu innan jag tar i tur med läxorna, Historia frågor och Tyska glosor.
 
Skolan var helt ok, började med Svenska och Träslöjd. På Svenskan skulle man låna en bok och sedan läsa den, lånade en bok som verkade lite halvhemsk men bra och sedan Twilight fast på engelska. Träslöjden var inte speciellt kul...
 
Sedan gick vi ner till ett träsk på Eriksö där vi skulle håva småkryp som sagt, lyckades fånga en jätte konstig grej som såg ut som en mördarsnigel fast den simmade. Två stycken i klassen skulle ställa sig lite längre ner i vattnet vilket inte var så smart då de sjönk ner i dyn ända till midjan.
Om man hörde något högt skrik någonstans visste man att någon hade håvat upp något äckligt, haha.
 
Efter det var det profil och eftersom jag får ha det i stallet så åkte jag dit. Började med att mocka, fixa mat osv. städade och rensade ut schabrak och täcken, tog hem grejer som skulle tvättas och så, imorgon ska jag smörja upp alla läder grejer och sedan förtsätta med städningen.
 
Red båda slingan, satte på Findus snodden för att få honom att jobba i lite lägre form, dock spände jag den inte så hårt, den hjälpte lite men det blev ingen dunder skillnad, i galoppen var han en riktig kanonkula så han fick springa lite.
Mille var väldigt fin och väldigt pigg, på slutet träffade jag två andra tjejer som också var ute och red så slog följe med dom sista biten och då blev han alldeles till sig, hoppade på stället osv. Travade av honom utan stigbyglar och då var han ochså lite studsig men när han travade bra så var han väldigt fin och avslappnad.
 
Nu ska jag göra mina läxor, om jag hinner sammanfattar jag också träningen efter att läxorna är klara.
 
 
 
 

Jumppony

Hej där! Denna gästbloggningen är skriven av mig, Anna, på http://jumppony.blogg.se/. Jag har nyligen startat upp min blogg, som Elsa så flitigt har tjatat på mig över. Den handlar om mig och mina två ponnyer, vill du veta mer? Besök bloggen!

Elsa är sedan… jag minns ärligt talat inte när vi blev så tajta – men oavsett så är hon min skönaste, roligaste, finaste, coolaste, bästaste (I know, bästa) vän ever! Vi skrattar hela tiden, alltså verkligen hela tiden, och har tillsammans världens sjukaste humor. Vi har vårt eget språk och om vi skulle börja skratta skulle du inte förstå varför. Elsa är helt enkelt den skönaste person jag någonsin träffat/känner/what ever! Tyvärr bor jag i Enköping och Elsa i Vaxholm så vi träffas inte allt så ofta. Längtar tills nästa gång vi ses igen, älskar dig!


27 augusti 2012

Skriver ihop ett snabbt inlägg nu innan jag ska sova.
 
Efter skolan åkte jag direkt  stallet, mockade och gjorde det vanliga. Mille fick sig ett lugnt pass i skogen, han kändes fin. Findus fick vila, borstade och pysslade om honom, han verkade glad.
Mamma hämtade mig i stallet och sedan åkte vi till Hööks och Horze för att kolla på ridbyxor, Hööks har väldigt många snygga tex. de från JH collection med skärp och logga på fickan,  dock var de tyvärr alldeles för stora och nästa leverans skulle komma i oktober. Hittade ganska många som var fina men passformen var katastrof, så vi gick in på Horze och första satt som en smäck. Det var ett par vanliga bruna, tygskodda, väldigt snygga. Kan lägga ut bilder om så önskas.
 
Nu under kvällen har jag suttit i soffan och myst med min svenska läxa, haha.
 
Imorgon är det träning, båda ska med. Dessvärre har redan "inomhus" säsongen på träningarna REDAN börjat, lite konstigt... Runt 2 ligger ett tidsinställt med en gästbloggare här, spännande... xD
 

"Första gången du log, som om jag snubblade pladask på marken o bah dog"

Men tjenare, det var rätt längesen hörrni! Drar dagen lite snabbt.
 
Började med att gå upp och åka till stallet, fixde vatten mat och mockade, sedan tog jag in hästarna, red Mille på travbanan i spöregnet. Övade galoppfattningar och avbrott, avbrotten är ganska bra i höger men i vänster har han det jobbigare. Både avbrotten och den samlade galoppen, jag vet inte om galoppen också beror på min oliksidighet eller om det helt enkelt är att han är lite svagare i det knät, antagligen är det både och. Han blir lätt lite tretaktig i galoppen när jag samlar honom ordentligt. Eftersom det regnade så blev tyglarna jätte hala och när jag skulle bryta av så rycker han lite i tyglarna i vänster varv och då tappar jag nästan allt så det blev lite oflyt.
Jag måste verkligen få till fattningarna, avbrotten och den korta galoppen i vänster, så nu blir det hårdträning. Båda hästarna ska förresten också till equi terapeften på Torsdag eftermiddag så då kan jag få lite hjälp av Monika hur jag ska rida osv. för att verkligen stärka upp honom ordentligt.
 
Findus fick vila.
 
Jag blev upp hämtad i stallet och åkte direkt vidare till farmor och farfar, farfar fyllde 70. Duschade där och fixade till mig, det var lunch buffe som var super god och sedan massa tårta. Var så mätt att jag inte ens åt nått till middag, och de andra åt bara en macka, haaha :P
 
Imorgon är det tillbaka till skolan igen och åh, suck...
 
 
 

Tävlingen

LC - 4 fel
Han kändes super fin på både framridning, framhoppning och på banan. Fick en lite dålig väg till en oxer som stod i en lite knepig vinkel så han rev det. Annars tyckte jag att han var väligt fin, var avspännd, pigg och så.
 
LB - 0fel
På framridningen var han lite stretig och olydig, men efter ett tag blev det bättre. Hoppade inte så mycket på framhoppningen efersom det var väldigt tungt och gropigt.
På banan väldigt trött, försökte få fram honom men det gick inge vidare, trots allt hoppade han allting, gick på rätt antal galoppsprång i kombinationen. Han räddade oss ett par gånger också med ett par riktiga strechhopp. Var dubbelnolla i mål. "Det var noll fel och upp i ledning" Väldigt oväntat vann jag och Findus klassen! Helt sjukt, dock var det endast för att jag var enda dubbelnollan. Findus var så trött så att han knappt orkade galoppera ärevarv, han är inte van att hoppa 13 hinder i en klass xD
 
Fick ett fint Hööks täcke också, nu kan båda hästarna ha var sitt :)

Morrigan Brigantia RP 1213 H "Britta"

Britta
 
I Maj 2011 rullade transporten med Britta in på gården,
 
Britta var ett mycket litet C-ponny sto, fux med bred bläs, söt som en karamel - väldigt lik en B-ponny.
 
Hon var otroligt snäll, känslig för hjälperna, alltid positiv, pigg och glad men hon hade sina sidor, man kunde tex. inte binda upp henne i gången för då kastade hon sig, men det var aldrig något problem utan man kunde lät parkera henne i stallgången och gå och hämta sadeln osv och hon rörde inte en fena. Ett tag kunde jag inte rida ut, varken med sällskap eller själv utan att hon reste sig, vände om och sprang hem eller backade ner i diken "Det gick jätte bra idag, hon reste sig bara 3 gånger" lät det till en början.
 
Sto som hon var fick hon ju för sig lite saker då och då, men vilken häst gör INTE det? När man väl hade lärt känna henne var hon väldigt snäll, personlig och speciell, älskade lilla ponny plutt!
 
Här har vi henne - Britta. Andra dagen hemma på Rydbo.
 
När hon kom var hon väldigt oriden. Hon gick och slog med huvudet hela tiden och när man väl fick henne lugn med huvet gick hon bakom hand. I hoppningen ville hon hela tiden krypa inpå hindrerna och tog inga egna insiativ, om hon kom lite stort stannade hon hälldre än att hoppa av - trots att hindrerna inte var högra än 85.
 
Ju länge jag hade henne desto bätte blev hon och under sommaren började vi så smått tävla, lite lok. LD, LC och LB. Det gick bra, desto mer vi tävlade desto mer började vi satsa och var man nolla var det inte ofta man inte fick en placering. Hon var väldigt lik en B-ponny i sättet och om man ville kunde man vända runt hinderstöde för OM hon var kvick i benen?
 
Första placeringen blev en vinst i reg. LC, om jag var glad? Jag var sist ut, planen var att rida en fin runda men jag kom till omhoppning, tog en oplanerad sväng och gasade på lite på sista linjen. Imål med noll fel, jag var nöjd,  hade absolut inte räknat med placering bara kul att testa lixom ;) Och blå gult blev det :)
 
 
Till hösten började vi rida ihop oss allt mer, vi tränade på, hon började gå i nästan helt korekt form och slutade skaka på huvudet, uterritterna var inga som helst problem och allt gick väldigt bra!
 
 
Ju längre tiden gick desto längre och tyngre blev jag, våran tid led mot sitt slut.
Sista tävlingen var på Heby Ryttarförening Christmas Show. Fast att det skulle bli våran sista visste vi inte då.
 
Började med en katastrof runda i reg.LB, blev utesluten på 5 hindret tror jag bestämmt. Var i valet och kvalet mellan att hoppa LAn som var en acumulator, träffade galma ryttaren till Britta där och fick lite tips av henne så bestämmde oss för att hoppa. Framhoppningen gick bra, gick in på banan, trångt ridhus och vad jag då tycket  SKYHÖGA hinder. Hoppade 1, yes vi klarade det, 2, kom mot 3:an en GIGANTISK oxer som hon stannade på i LB, tryckte på henne och hon tvekade inte 1 sek. Ungefär där slutar jag minnas xD fortsatte iallafall banan och kom i mål med noll fel! Jag grät när jag kom ut från banan och alla trodde att det hade gått åt helvette, haha :P
Har en liten filmsnutt från den LAn och snabbt gick det ska jag tala om för er ;)
 
Vi avlsutade vi tävlings "karriär" med flaggan i topp iallafall!
 
Britta min älskling, det var alltid roligt att sätta sig på din rygg, att sköta dig i stallet. Tack för en rolig och lärorik tid, tack för alla minnen du har gett mig, tack gumman! Jag saknar dig...
 
 
Mitt lilla lurvtroll, jag älskar dig tjejen!
 
 
 
 

Bildminne

En av de första dagarna som jag hade Findus, min långhåriga lilla älsklings björn.
 
 
 

Godnatt

Nu ska jag sova, ska bli super kul med tävling imorgon med Findus.
 
Annars har jag inte mycket att säga, jo förresten! Jag vill skicka en hel drööös med STYRKEKRAMAR till Josefin, om du läser detta Josse, jag tänker på dig, du klarar detta! ♥ Livet är fett med orättvist...
 
Godnatt, nu ska jag tänka och sova. Juste, har gjort 2 tidsinställda under tiden jag är på tävling, duktig jag e! :P
 

24 augusti 2012

Hej! Ännu en väldigt cill skoldag avsluad och nu helg, otroligt skönt. Slutade halv 1 och under dagen gick vi bara någon vandring runt Vaxholm och lekte lekar. Lunchen va nån Tomatsoppa som faktiskt var ganske god, nybakat bröd, vatten melon och choklad kakor till efterrätt, naajs! Det bästa var att man fick ta hur många kakor som helst, hehe ;P
 
Åkte till stallet och red ett riktigt svettigt pass på Mille, satte upp sockerbitar på lägsta på långsidan med 15 meter
imellan, varierade galoppsprång och övade på att få flyt, bra rytm, komma bra på bommen osv. Det gick rätt kasst ibörjan då jag var lite överallt med skänklar och överliv, men efter att mamma sagt ungefär femtusen gånger att jag SKULLE RÄTA PÅ MIG OCH HÅLLA BENEN OM, så gick det som en dans xD Han var riktigt fin!
Red fram i skogen vilket också uppskattades.
 
Findus fick vila eftersom det är tävling imorgon. Behöver åka från stallet vid 11 så det är väldigt skönt att inte behöva gå upp typ 5.
 
Pappa fyller förövrigt år, GRATTIS PAPPA!!!! :) ♥ Så Farmor, Farfar, Christer och familjen Noven är här.
 
Puffa när hon fick syn på ett hinder och insåg att wow, Elsa är barbacka och har inte så bra kontroll.
Saknar min galna älskling...

Godnatt!

Nu ska jag sova, jag har påbörjat inlägget om Britta, tittar tillbaka på gamla filmer och bilder.
 
Imorgon börjar jag 8.10 och inga lektioner den dagen heller, Rebecca sa även att vi skulle få sluta tidigare så det blir bra. Måste putsa och packa iordning allt inför tävlingen på lördag också, Findus får vila men han ska duschas och knoppas. Mille ska ridas ordentligt. Om underlaget är bra på volten rider jag lite bommar osv där annars travbanan. 
 
Han blött håret och gjort två flätor så förhoppningsvis har jag lockigt och fint hår imorgon.
 

Svar på fråga

Hej Elsa! Kan du skriva ett inlägg om BRITTA å PUFFA<3 Fattar att du saknar dom
 
Britta - JA! Puffa - nja... Det är så himla mycket känslor kring henne, hon bettyde så OTROLIGT mycket för mig och att hon inte finns längre. Det är väldigt känsligt för mig, om inte det känsligaste. Men om ni vill, så okej...
 
 

23 augusti 2012

Har varit en väldigt chill dag, gick i skolan från 8.10 till 12.30. Det enda vi egentligen gjorde var att leka lekar och ta skolfoto. Det har spöregnat hela dagen dock lyckades jag rida båda i ett uppehåll men lite skvätt fick jag ändå utstå.
 
Red båda slingan, började med Findus. Red på Nova bettet för omväxlings skull och han var super fin, han fick busa lite i galoppen och det tyckte han var roligt. Jobbade honom ordentligt i traven och där var han super fin och mjuk.
Mille fick också ett nytt bett, D-ringar och som metall rullar. Tänkte att det skulle funka bra eftersom det är en liten hävstång på det men jag märkte ingen större skillnad. Han var fin men väldigt pigg, andra galoppen lät jag honom springa av sig lite energi men han sprang snarare PÅ sig energi, haha.
 
 

22 augusti 2012

Hej, allt bra? J är precis hemkommen från stallet, klippte Findus, ena sidan blev helt okej men när jag skulle klippa andra så tappade han tålamodet lite och kastade sig lie i kedjorna när det blev läskigt osv, annars var han väldigt duktig. Mamma ska få fixa detaljerna om några dagar
 
Red sedan Mille som förövrigt var väldig pigg och väldigt spänd, red på travbanan och efter några varv såg jag att det stod ett par rådjur några meter från banan, försökte skrämma bort dem men skrämmde nog mer Mille än dem. Men tillslut skuttade de långsamt iväg, han galoppera nästan ett varv innan jag fick en flygmyra i ögat som typ bet mig i ögonvrån närmast näsan om det nu heter så. Det stack och hade sig och jag kunde knappt öppna det ögat, fick av sluta drastiskt och gå hem till stallet, det gjorde verkligen super ont.
 
Det blev bättre och bättre och när jag iallafall kunde ha ögat öppet ordentígt gick jag ut och red en barbacka tur på Findus. Han var väldigt fin, avslappnad i traven osv. Travade mest och tog en kort galopp i en uppförsbacke då jag tänkte att det skulle vara svårare att slänga av mig då, hehe ;P Kännde nästan hela tiden att han ville dra ner huvet och bocka eller tvär vända åt sidan men jag höll lite i munnen och drev på med benen - så ingen skada skedd :P
 
Kom hem och åt middag, duschade och nu sitter jag här, klockan är inte speciellt mycket så har lite tid att skriva inlägg om någon har något önskemål :)
 
Britta, älsklingen :') Saknar dig gumman...

Godmorgon!

Går upp 6:15 helt död, när man har käkat frukost klart inser man att juste, det var ju idag vi hade sovmorgon -.-
 
Iallafall, idag slutar vi 14 så efter det åker jag till stallet, om jag hinner så ska jag klippa Findus annars ska jag bara göra det vanliga, mocka, mat och vatten. Mille ska ridas på travbanan och Findus ska joggas lite i skogen.
 
Btw. jag kommer ev. kunna ha MINA ponnyer som elevens val i skolan, det vill säga att jag slutar mycket tidigare än alla andra och kan åka till stallet, awesome!
 
 

Träningen idag med Findus

Det var markarbete idag och det gick helt okej. Började med att rida fram på ett mindre fyrkants spår, på långsidorna gjorde vi övergångar mellan galopp, trav och skritt. På kortsidorna gjorde vi en volt och på ena kortsidan skulle hästen vara utåtställd och andra innåtställd. Findus gick ganske bra på denna övning, lysnade bra men var lite spänd och okontaktbar på något sätt.
 
Sedan hoppade vi tre små hinder på raktspår med 20,5 meter imellan där man började med att rida på 6-6 galoppsprång och sedan 6-7. 6-6 gick as bra då var han jätte fin men så fort jag ska sätta ihop honom till 7 så lyssnar han inte, utan bara galopperar på i sitt tempo, det är samma problem att få honom fram också. Sedan hoppade vi små bågar osv, där var han väldigt fin.
 
Hoppade upphöjd bom, 2 galoppsprång, oxer, 2 galoppsprång, upphöjd bom. Detta var han helt klockren på, riktigt fin.
 
Carro la ihop allt till en liten markarbets bana som vi sedan hoppade, då var han super fin men lite trött.
 
Problemet är att han går jätte bra på 5:ans växel men har svårt för att både korta och länga sig, han tar det helt enkelt i sin takt och tycker att det går skit bra ;) Han måste både kunna korta och länga sig samtidigt som han måste göra det med kvalitet och över bakbenen. Nu ska jag jobba ett tag på att få honom mer elastisk så att jag även kan rida på alla växlar.
 

Idag och igår

Igår var det ju första dagen i skolan, tittade runt i nya skolan snackade lite osv. Sedan drog jag och en kompis hem till henne och sedan ner till Vaxholm och käka glass.
 
Ïdag var det enligt schema och vi slutade halv 4 (!!!!) nu är jag hemma och har ganska bråttom, käkar middag nu och ska sedan till stallet och sedan är det träning med Findus.
 
Hejdå, hinne inte skriva så mycket mer nu!
 

I'll only try harder, do it better and say - in your face, darling

Godnatt!
 

Hej!

Jag har haft en helt underbar dag med en massa skratt. När Ebba skulle sätta in pengar på sitt kort fastnade kortet inne i automaten och vägrade komma ut, haha. Var ju som sagt i Täby, köpte ett block, post it lappar och ett linne från Hollister. Käkade lunch på Donken och avslutade med en fika på Espresso House. Jag och Ebba köpte varsin Citron Lemonad som var super god, dock väldigt sur. Ebba hällde i 7 sånna där små socker påsar och rynkade ändå på näsan när hon drack.
 
Åkte där efter till stallet, borstade på de lääänge och gick sedan en ganska lång promenad, runt 1 km.
 
Har precis kommit hem, duschat och ska äta middag nu. Får nästan lite ångest när jag inser att imorgon börjar skolan...
 
Älskar den här bilden, så söt :')

Torsdagens Ridpass del 2


19 augusti 2012

Imorgon vid den här tiden är jag i skolan, skrämmande tanke...
 
Igår var det väldigt roligt, 4 tjejer ink mig som satt uppe på Majas rum och snackade från 7 till halv ett, med avbrott för middag, efterrätt och lite studsmatte hopp runt midnatt. Malva var där, en kompis som jag var med mycket när jag var lien men sen bytte hon skola och vi lixom gled ifrån varann, men gud var rolig hon var alltså. Efter lite godis satt jag och Malva och snackade om allt vi gjorde när vi var små, och herregud vad konstiga vi borde varit då.
 
Idag är det mera friends, nu drar jag till Täby med Clara och Ebba. Ska köpa lite nytt inför skolstarten. Sedan är det typ fika i stallet vid halvfyra. Hästarna vet jag inte hur vi ska göra med, Mille ska vila eftersom han var så trött igår och Findus kanske joggas lite i trav eller något.
 
Men nu blir det Täby med tjejerna <3 Vi hörs!
 
 

Tävlingen

Har precis kommit hem från tävlingen och har precis duschat och slängt på mig nya kläder för att dra vidare på grill-partaj hos Maja.
 
Drar lite snabbt om tävlingen idag.
 
Reg. LB
Findus 0:a:
Det blev väldigt tajt mellan starterna Mille och Findus, därför fick jag inte så jätte bra framridning då han verkligen behöver slappna av och det kan ju ta sin lilla stund, på framhoppningen var det KAOS!
Väl inne på banan var han lite spänd som vanligt men väldigt fin, överhoppade sig inte speciellt mycket och gick på rätt antal galoppsprång samtidigt som han hoppade av när det behövdes, fina bebisen :)
 
Mille 0 fel 4:a:
Han var fin, lite trött osv. men fin. Inga konstigheter. Tog några svängar men eftersom han var lite trött ville jag spara honom mer till LA:n.
 
Nat. LA
Mille 0:a
Tröttare häst där fick man leta efter, han var riktigt trött men kämpade verkligen för att vara felfri, han ville hoppa och han ville vara felfri. Min älskade ponnyplutt. När vi tog ut honom stod han bokstavligen med stängda ögon. Gick bara in och kände på honom lite och om han skulle kännas dålig skulle jag gå ut, trots att han var trött så ville han hoppa och valde att fortsätta. Gick imål med 0 fel i våran första nationella La, det var många dukiga ekipage med och det var svår bana. Men min älskling kämpar tills han stupar :')

Heaven is a place on earth with you


Findus i sitt nya schabrak

Vad tycker ni? Jag är helnöjd, det är riktigt snyggt!. Dessutom blev Findus riktigt snygg i detta, tack så sjukt mycket Anna, löööve u!
 
 
 

Hej Hallo, här ska det stå en rubrik.

Precis hemkommen från stallet, käkat en god middag och gjort iordning en bildbomb inför imorgon när jag och hästarna är på tävling i Tierp.
 
Mille hoppar reg. LB och nat. LA och Findus bara en reg. LB. Nästa helg ska han ju hoppa en lok. LC - LB med två faser, eftersom han har kvalat för att hoppa två faser så kommer vi bara att testa det, inte för att jag ska satsa men det kan vara bra för honom att testa på att hoppa lite fler språng osv.
 
Hästarna är till piffade, Findus man såg ut som ett yrväder som spretade åt alla håll, därför knoppade jag honom lite snabbt så nu är han snygg igen. Mille fick sig en dusch men rullade såklart sig direkt när han kom in i boxen i den bruna torven, snyyyyyggt! -.- Allt är packat osv.
 
Btw, min tå nagel är typ lös... :(
 
En av de vackraste varelsen som nåsonsin vandrat på denna jord.

Gårdagens Ridpass del 1


17 augusti 2012

3 dagar kvar... Svider lite när man inser att det är omkring 300 dagar tills man får sommarlov igen. Jag som har gått hela sommaren och väntat på at värmen ska komma så man kan hänga på stranden och bada hela dagarna, och nu är sommaren över. Våren har ju typ varmare än sommaren... 
 
Mormor och Morfar åkte hem idag, och ja vad ska jag mer säga? Mina små älsklings killar ska få sig en promenad  idag, massa godis och en go borstningsstund. Ev. skulle jag och Anine fota men vi får se hur det blir med det, om du Anine kunde svara på sms och i mobilen skulle det bli lite lättare att bestämma nåt! :P
 
Bilderna från igår är redigerade men tränings bilderna kommer om ett tag.
 
 

Smakprov

Bilderna är uppladdade i datorn men orkar inte redigera dom osv nu, det får helt enkelt bli imorgon. Dessutom är det hög tid att börja vrida tillbaka dygnet.
 
Här kommer ett smakprov från dagen, denna bild hade nog blivit den allra finaste om inte jag gjort en ful min där, blir så arg... Någon som är duktig på att redigera får gärna fixa till mig lite så jag får ett sockersött leende istället, skämt åsido ;P
 

16 augusti 2012

Hemma från stallet nu, red båda ordentligt i det kvava vädret de var så fina, blir alldeles lycklig av att sitta på deras ryggar. Anine fotade när jag red Mille och även några bilder avsuttet. När jag tittade igenom dem blev jag så jäkla besviken på mig själv för Mille var så otroligt söt med öronen framåt medans jag såg ut som ett mongo i mitt fula smajl. Dessutom gjorde fula miner på ett par kort och SÅKLART var det de korten Mille skulle se helt klockren ut på och ljuset och vinkeln skulle vara perfekt, nästa gång är det STENSERIÖST, haha, skämt åsido - eller lite så faktiskt xD
 
Nu ska jag ta en dusch, rensa och redigera bilderna från idag och lite så, jag återkommer inom snar framtid :P
 
 
 

Godmorgon!

Godmorgon! Blev väckt runt halv 11 och gick upp och käkade frukost. Idag ska jag till stallet som vanligt, men det blir på eftermiddagen. Nu vet jag inte vad jag ska göra, kanske städa lite, känns ganska välbehövligt. Ev. ta en springtur. Vi får se :) Någon kanske har ett önskeinlägg?
 
Berättar lite snabbt om gårdagen
Var jag i stallet på förmiddagen, hästarna fick vila men var uppe i hagen med morötter, äpplen och hästgodis. Då blev de glada!
Åkte hem och gjorde iordning mig för att åka på middag hos farmor och farfar.
 
I Tisdags vet ni ju redan vad som hände men jag ska berätta om träningen osv i ett senare inlägg.
 
 
 

Godnatt!

Imorgon är det lite fullt schema, på förmiddagen ska vi i väg på nån Cosmonova , typ nått sånt :P Sedan till stallet för att shampoonera hästar, putsa och packa inför träningen. Tränar båda och det kommer inte vara mycket tid att uppdatera :( Försökte ladda upp fler bilder från Ponny SM men det var så segt att jag inte orkade vänta, sedan hinner jag inte skriva något längre tidsinställt heller men aja.

Har precis duschat och tvättat bort min ansiktsmask och nu ska jag nog sova. Godnatt sötisar!


Dagens Ridpass

Findus och jag tog en tur i skogen idag. Han var fin men oerhört spänd 80% av passet, tittade på allting och skvätte till för minsta lilla. Testade att länga läderna ett hål då jag kände att jag inte rikigt kunde hålla om benen ordentligt eftersom han sätter mig i en sådan konstig position när han är spänd. Det hände inte så mycket mer än att jag kände att jag kunde hålla om bättre. Sista 20 minutrarna slappnade han av någolunda och sänkte huvet och arbetade i en lite lägre form, på "rakan" var han också avslappnad trots att det är mycket trafik bara några meter bort. Vet inte vad han är så himla skraj över, antagligen sig själv.
När han väl hade slappnat av tycker jag att han gick riktigt fint och han är allt lite rolig att rida när han är sådär spänd också, haha!
 
Mille var allmät dryg idag, började redan när jag satt upp, påväg ner till travbanan var han också dum, tvärvände, steppade på stället, lättade fram och backade ner i diken. SUCK! Detta fortsatte också väl nere på travbanan när jag skulle göra galoppfattningar och avbrott till trav och skritt. Det som är alldra mest frustrerade är inte att han håller på utan att när man säger åt honom blir det bara värre. När man lägger på benen börjar han bara backa ännu mer och lägger man på pisken så ställer han sig på bakbenen. Han har allt sina dagar men det är kanske det som gör att man gillar honom så sjukt mycket?
Imellan sina små dampanfall var han iallafall hyvsatt fin.
 
 

Dagens Ridpass

Findus och jag tog en tur i skogen idag. Han var fin men oerhört spänd 80% av passet, tittade på allting och skvätte till för minsta lilla. Testade att länga läderna ett hål då jag kände att jag inte rikigt kunde hålla om benen ordentligt eftersom han sätter mig i en sådan konstig position när han är spänd. Det hände inte så mycket mer än att jag kände att jag kunde hålla om bättre. Sista 20 minutrarna slappnade han av någolunda och sänkte huvet och arbetade i en lite lägre form, på "rakan" var han också avslappnad trots att det är mycket trafik bara några meter bort. Vet inte vad han är så himla skraj över, antagligen sig själv.
När han väl hade slappnat av tycker jag att han gick riktigt fint och han är allt lite rolig att rida när han är sådär spänd också, haha!
 
Mille var allmät dryg idag, började redan när jag satt upp, påväg ner till travbanan var han också dum, tvärvände, steppade på stället, lättade fram och backade ner i diken. SUCK! Detta fortsatte också väl nere på travbanan när jag skulle göra galoppfattningar och avbrott till trav och skritt. Det som är alldra mest frustrerade är inte att han håller på utan att när man säger åt honom blir det bara värre. När man lägger på benen börjar han bara backa ännu mer och lägger man på pisken så ställer han sig på bakbenen. Han har allt sina dagar men det är kanske det som gör att man gillar honom så sjukt mycket?
Imellan sina små dampanfall var han iallafall hyvsatt fin.
 
 

Godmorgon!

Vaknade upp av värmeslag under mitt duntäcke till en riktigt fin dag med klarblå himmel, lycka. Dock är jag alldeles för trött för att röra  mig ur sängen och klockan är ändå runt 10, dags att börja virda tillbaka dygnet. Om exakt en vecka står klockan på ringning 06.15 och vid den här tiden sitter jag antaglingen på någon lektion. Hatkälek till skolan alltså :P
 
Idag planeras långdag i stallet i det fina vädret och om jag lyckas dra med mig Anine blir det fotning också.
 
Igår när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på ett riktigt åsikts inlägg, om jag lyckas få ner allt i ord får ni nog ett åsiktsinlägg så småningom. Annars får ni komma med andra förslag, komentera grejer ni vill att jag ska skriva om vettja! :)
 
Mina favorit killar :')

Together forever, never apart, maybe in distance but never at heart

Det går inte en dag utan att en tanke sänds till dig.
 
Det behövde inte bli så, bara det inte hade hänt. Det kunde blivit bra, det kunde...
 
Jag saknar dig varje dag, tårarna slutar aldrig rinna för dig. Det gör bara ondare för varje dag som går, varje dag utan dig.
 
Du var mitt allt - du var det bästa jag hade.
 
 
Kanske kommer ett inlägg om vår tid tillsammans och om vad som hände - om jag blir stark nog. Men just nu räcker det att veta att hon finns i himlen...

Dagens Ridpass

Började med att rida ut Mille runt slingan med Anine och Knatte. Hade pelhamet eftersom att han vilade igår och blir lite fööör pigg på det vanliga tränsbettet efter det. Ett mirakel uppstod när jag skulle sitta upp, gissa vad? Jo ponnyn stod med helt långa tyglar, jag hoppade upp och han rörde inte en fena, haha! I vanliga fall brukar jag inte komma upp på honom utan att någon håller i och när jag väl har gjort det så är det 180 blås skänkelvikning blandat med lite street dans och jämn fotahopp i några minuter innan han lungar ner sig, gulle ponnyn! För övrigt var han pigg och framåt, aningens tung i handen som han lätt blir på pelhamet men annars fin. Findus gick på travbanan, tog 3 språng i en gräs hage också där han även travades av. Överlag var han fin, men inte sådär super finn som han kan vara. Han var lite stretig både i sidorna och i munnen, det släppte inte riktigt heller men stundtals gick han väldigt fint mjuk både mun och sidor. I gräshagen var han väldigt spänd och eftersom jag hade lite bråttom hann jag inte riktigt få honom helt avslappnad men det blev bara bättre och bättre.

Ponny SM 2012 del 1

 

Vet inte vad som händer med bilderna man ladda upp nu, de är ännu mer dålig kvalité än vad den har i datorn men aja.


12 augusti 2012

 
Herregud, 8 DAGAR kvar tills skolan börjar... Sommarlovet går alltid så himla snabbt, snälla vi spolar tillbaka till 13 juni. Fast ändå, ska ändå - lite kul ska det bli. Börjar ny skola men vännerna från min förraförra skola, alltså inte kunskap utan den innan xD komplicerat, haha. Börjar 7:an, betygen börjar gälla på riktigt, blir senare dagar osv.
 
Men sålänge njuter vi av sommarlovets sista dagar, 8 dagar kvar. Sedan ett halvår kvar till nästa långa lov. Vad tycker ni om att börja skolan, bu, bä eller som jag- helt ok?
 
Grönan igår va riktigt najs alltså, morfar höll dock på att slå igäl sig 3 gånger när vi gick lustiga huset och det är BOKSTAVLIGT! Såklart skulle han gå de där rullande trapporna och längst upp tappade han balansen och typ hängde i staketet...
 
Favoriterna är iallafall Insane och Katapulten även fast jag typ får panik när man sitter längst där uppe och bara väntar på att släppas ner, haha. Gick även spökhuset, och egentligen är det inte så läskigt men jag skriker som en stucken gris ändå, tönt som jag är xD
 
Just nu är jag barnvakt till syrran, hon ritar fast tydligen vill hon titta på TV nu.
 
Dagens planer är iallafall att rida båda små ponnyerna, de vilade ju igår så jag väntar mig två krut paket. Ska kolla om det funkar att ladda upp nya bilder nu för i så fall får ni bilder från Ponny SM senare idag/kväll.
 
 

Dagen

Hej allesammans! Det har tydligen varit strul med blogg.se idag då det har varit skit segt att blogga och bildarkivet har varit helt koko! Därför har jag inte kunnat blogga och bilderna från Ponny SM frös inne. Men när allt är återgärdat kommer jag bjuda på bilder förstår ni ;)
 
Hästarna var super fina idg båda två, red på banan i regnet... Därav blev det inga bilder, Findus fick inte heller prova sitt nya schabrak då jag inte ville blöta ner det de första jag gjorde. Hoppade lite med båda, mest med FIndus. På slutet tog jag bara några språng på 1 meter bara för att han och jag behöver mer språng på lite högre höjd tillsammans och han SVÄVADE! Shit vad fin han är asså!
 
Imorgon blir det Grönan, mormor och morfar har förresten kommit också så de hänger med och kusinerna :)
Godnatt!
 
 

Godmorgon!

Fredag i idag, hästarna ska ridas och friseras. Om det finns tid så kanske jag kan fixa lite uppställningsbilder på hästarna. Vill börja ta det nu någon gång i månaden för att se hur de sätter muskler och ev tappar. Man blir så "hemma van" när man ser dem varje dag att det blir svårt att se förändringar.
 
Idag ska nog Findus få prova sitt nya schabrak och ev kommer det bilder. Under dagen kommer också bilder från Ponny Sm.

Hej

Nu är jag och ponnyerna hemma igen efter några dagar i Enköping. Det har varit super kul att vara med Anna. Tyvärr har det ju inte varit så fint väder då det har regnat inprincip hela tiden (1 av 8 ridpass slapp vi regn) men vad gör det när man har sånt underbart sällskap? Fick ett super snyggt schabrak av Anna i födelsedags present också som Findus kommer bli snyggare än snyggast i! 
 
Tänkte redigera lite bilder från Ponny SM nu, vi hörs!
 
 

Ponny SM 2012

Hellu! Började dagen med att åka till stallet med mamma, mockade, fixade mat och vatten osv. hästarna fick vila men var uppe i hagen med godis och myste lite med dem, samt bytte vatten där.
 
Sedan åkte vi hem för att fixa iordning  oss till att åka och kolla på Ponny SM i Årsta Runsten, och shit vilken stämmning, man kände verkligen hur nervositeten, pressen och förväntningarna hängde i luften.
Hade med mig kameran och tog runt 800 bilder, men raderadlite mer än hälften då  myckedet annars blir så himla mycket att redigera och beskära.
 
Nu har jag laddat upp bilderna i datorn samt packat väskan för imorgon åker jag och ponnyerna till Anna i Enköping och är där tills på Tordag.
Har längtat efter henne hur mycket som helst så det ska bli super kul att äntligen få ses igen!
Dock måste jag då också meddela att bloggen kommer få vila ännu lite mera...
 
Godnatt, här kommer ett smakprov från dagen!
 

4 augusti 2012

Skriver ihop ett snabbt inlägg nu mellan middagen och tårtan.
 
Började dagen med att titta på OS, klockrena rundor för svenskarnas del dock var det ju väldigt tråkigt för Lisen.
Åkte sedan till stallet och red mina små vilddjur som inte var så vilda, de båda känndes nästan lite sega, antagligen av värmen. Men fina, framför allt FIndus som var riktigt fin, red ut en snabbis med båda. Mest skritt och trav men också en del galopp.
 
Kom hem och farmof och farfar och Christer hade redan kommit så jag fixade till mig och sedan "drinkade" jag och syskonen drack dock någon slags jordgubbs läsk som var AS god! Öppnade paket, åt middag och ja, nu är det snart efterrätt och jag ska gå ner och vara lite social.
 
Btw. Det här är nog ett av de snabbaste inläggen jag har skrivit, bara några minuter xD
 

OS!

Om 2 min börjar OS i hoppning, om jag sitter spikad?

Kom igen nu Sverige! HEJJA HEJJA HEJJAAAAA!

3 augusti 2012

SIsta timmarna 12 då, imorgon är man tonåring vettu.
 
Dagen då, började med att åka med Mamma och Brosan till Täby och sedan åkte jag till stallet. Tog in hästarna och de hade haft regntäcke på sig eftersom det regnade i morse men på dagen blev det sol och hur varmt som helst så de var alldeles svettiga under, stackarna. De båda fick sig en kall dusch när  de kom in vilket uppskatades.
 
Gjorde stallet och gick sedan ut på en 40 mins promenad med båda hästarna, när jag kom in igen borsatde jag de båda läänge och speciellt Mille njöt i fulla drag, svampade sedan av dem en extra gång med kallvatten och sprayade dem med flugspray.
 
Hemma hade vi fått gäster så jag dushade lite snabbt och fixade till mig.
 
Nu måste jag nog städa lite då det ligger kläder över hela golvet, på skrivbordet, stolen, fotöljen och ja, ni vet hur det är :P
 

Dagens Träning

Jag red som sagt Mille och Carro red Findus. Jag tyckte han var något framtung och aningens stark under framridningen. Jag måste också tillägga att jag var riktigt ringrostig och det kändes som jag hade glömt bort hur man gjorde när man red.
 
Jag som har lite svårt för att göra korekta galoppombyten (på hästar som är mycket rutinerade går det bra men inte Mille och Findus haha xD ) Det blir nästan alltid kors om jag inte byter över en bom då det går super. Så vi övade på det men det blev inte mycket bättre men så fort de kommer upp en bom så funkar det, så himla irriterande. När jag dessutom inte får till det låser det sig bara. Mille förstod inte riktigt vad jag menade och då när jag tog halvhalten precis innan bytet så kastade han sig iväg i kors som han sedan bytte till fel. Vi bestämmde oss för att avsuta då vi insåg att vi inte skulle komma någon vart med det idag och sedan fortsätta med det någon annan dag. Carro trodde att det skulle vara en sådan grej att en dag så kan jag det bara och då kan byta på alla sortes hästar och vi hoppas att det är det och tills dess får jag bara jobba på med desa förbaskade byterna, haha xD
 
Efter det hoppade vi lite studs, inga konstigheter. Jag hade lite svårare at får med mig yttersidan i högervarv men det är också den sidan som han är svagare i.
 
Hoppade lite på en åtta ca 80 -90 cm. Första sprången var det riktigt ovant och hoppade mig nästan ur sadeln. Tänk att man blir så ringrostig på så kort tid!
 
Till sist hoppade vi en bana på ca 90. Det gick bra, men inte mer än det. Han var lite stark och springig och jag lite ringrostig. I kombinationen som var räcke räcke fick vi båda gångerna lite trångt men men.
 
Findus verkade väldigt trött men han såg hyvsat fin ut. Tyckte dock att han blev lite kort i nacken och knäppte in nacken. Hon gjorde samma sak som mig fast då inte med galoppombyterna.
 

2 augusti 2012

Idag har det varit hästar hela dagen, me like! Gick upp hakv 8 för att åka till Kamenkys där vi hämtade hästarna samt red dem, Carro red Findus samtidigt som jag red Mille. Gick ok, berättar mer utförligt i ett separat inlägg.
Sedan åkte vi vidare till equi terapeften Monika Ledin för att göra ett återbesök med Mille och kolla upp Findus. Skriver mer om även det senre.
 
Efter vi var klara där begav vi oss hemåt, käkade på Donken på vägen då vi inte hade ätit något sedan frukost och klockan var då 5. Vi kom hem, stallade in hästarna, fixade vatten och mat boxarna var redan mockade så det var skönt. De tyckte nog att det var skönt att komma hem, de har ju inte varit hemma på ganska länge nu.
 
Kom på att jag har huuuuuur mycket bilder och filmer som helst från Norrland! Ska sortera upp dem och sedan bjuda på bildregn!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blogga lite mera, vi hörs!
 
Scott, visst är han ful - söt? Haha!

Hemma!

Har precis slagit mig ner i en fotölj med datorn i knät, käkat en god taco middag med familjen. Tellus blev så himla glad när han kom hem och sprang och busade, gamla gubben ♥ Även jag ;) Kom på mig själv att jag har mycket att berätta, bla. sista tävlingen i Norrland så imorgon ska jag ta mig i kragen och skriva ett par ordentliga inlägg, sounds great, right?
 
 
Mina älsklingar, saknar er så mkt!

Halloj!

Nu är vi på väg hem, har haft jätte dålig mottagning mest hela tiden men nu är bra! Mamma pratade med Carro igår och Mille hade tydligen varit riktigt dryg första gången hon red honom efter sin lilla mini vila men sedan dagen efter varit fin. Findus hade skött sig. Imorgon hämtar jag hem mina små änglar, saknar dom hur mycket som helst! På fredag åker jag ev. på Ponny SM med Stella. Lördag fyller jag år och ska väl bara rida utöver det. På Söndag åker jag, mamma och ev. Stella på finalen på Ponny SM så det blir kul. Lovar bättre uppdate när jag kommer hem, hare gött så länge!


RSS 2.0