Findus och Melker

Igår fick Melker testa och rida en kortis på Findus, tre varv runt stallet med lite skritt och trav.
 

Findus goes permanentat

Findus som permanentad, en riktig heting :P

Godmorgon!

Godmorgon! Somnade till regnet smattrande mot fönsterbläcket, gillas inte... Just nu regnar det också lite.
 
Ska alldeles strax till stallet och rida och fixa det vanliga. Mamma följer ev. med. Efter stallet är det snabba puckar hem och duscha, byta om och iväg för att fira min farbrors födelsedag.
 
Eftersom ni gick bananas över att jag ev. inte skulle göra ett video inlägg så känner jag mig mer eller mindre tvungen, haha. Så nu kan ni andas ut igen! Men kommer ju ha snålt med tid idag så den kommer imorgon, i think?
 

Godnatt!

Nu ska jag sova, ska upp runt 8 imorgon och åka till stallet.
 
Har spelat i videobloggen men den blev 20 min :S så jag får göra om den och ta bort fler frågor/dela upp den i två eller tre delar. Fast jag är inte säker på att jag gör en video blogg för det första: Man måste vara så seriös hela tiden och jag är lite mer wild and crazy och för det andra:Det blir jätte konstigt, hahah xD Men ni kanske tvingar mig?
 
Sov gott allesammans! ♥
 

Pinsamt...

Så nu ska jag börja spela in svaren från frågestunden, det kommer bli sjukt pinsamt... Den kommer antagligen komma upp imorgon :)

Min älskling!

 
Efter att jag blev för stor på Britta tog Isabelle Franzetti över henne och det har gått så bra för dem! Senast idag vann de båda klasserna! De har vunnit med över 5 SEKUNDER och blivit placerade. Det är verkligen super kul att det går så bra för dem och jag tror verkligen att de kommer ha skit kul tillsammans.
 
Britta är ju så storgalopperad och eftersom hon är så liten och kvick i fötterna kan man ju vända där de andra mycket större C-ponnyerna inte kommer igenom så sålänge man är felfri kan man nästan alltid räkna med placering. Jag hoppade felfrit tom. LA så hon kan, med sina 133 cm :)
 
Åh, det är så roligt att det går bra för dem. Hoppas att jag träffar henne på någon tävling här framöver då jag verkligen saknar henne, hon var så himla frän och en riktig personlighet. Nej ursh, nu börjar jag nästan grina xD Fina fina ponny. Saknar tiden med dig hjärtat.
 
 
 
 
 
 

Tävlingen

Jag tyckte att det var en super mysig tävlingsplats, dock tyckte jag att banan var lite hård.
 
LB
Findus:
Dålig runda men tar på mig det. Jag red skit dåligt. Första hinderna var bra, han hade fin bjudning och bra galopp. Sedan blir han lite loj och istället för att jag då rättar på mig och driver honom framåt lägger jag mig på halsen och jagar. Rev oxern in i kombinationen. 4 fel.
 
Mille:
Vet inte var jag ska börja. Han var super på framhoppningen men så fort han kom in på banan var det som
"GAAAH! Shit HIIIINDER och PUBLIK och ANDRA HÄÄÄÄSTAR!" Han vart helt till sig och jätte okoncentrerad. Han var stark och INTE sig själv. Jag han aldrig bli klar innan hindret och låg kvar i handen. Rev 2:an, 3:an och 5:an. 12 fel.
 
LB + 5
Findus: Han var trött, på framhoppningen hade jag ändå en fin känsla där jag kunde galoppera genom svängen för att sedan sitta still mot hindret och han bjöd. På banan vet jag inte vad, han gick INTE fram, hur mycket jag än drev, smackade osv. Om jag galopperade genom svängen och satt still mot hindret backade han av. Rev 5:an som var på lång anridning, lite tittig, och en oxer. Men kom över muren och alla andra tittiga hinder. Jag tror han var riktigt trött, lång resa på dåliga vägar stundtals osv. så jag tycker ändå nu i efterhand att han var rätt duktig, han gjorde sitt jobb - hoppade. Även fast jag var väldigt besviken precis efter rundan. 4 fel.
 
Mille: Kännde lite "Ne nu j*vlar ska vi göra en bra runda" vilket vi också gjorde. I början var han lite som i förra klassen men runt hinder nr. 5 släppte det och kombinationen var PERFEKT. Valde att rida fina vägar även i omhoppningen för att avsluta bra. 0 fel.
 
Det var inte våran dag igår, men men. Det kan inte alltid gå bra. På Onsdag åker jag på träningsläger och DÅ ska det finslipas!
 
 
 
 

Sovit bort dagen...

Kom hem 01.00 efter tävlingen igår och sov till 12.30 så det var riktigt skönt. Dock känns det som jag har sovit bort hela dagen...
 
Nu ska jag till stallet och pyssla om mina duktiga små hästar. Berär mer om tävlingen när jag kommer hem från stallet och sedan ska jag spela in svaren från frågestunden. Det var jätte kul med så många frågor men jag kanske inte svarar på alla :)
 

På väg hem

Gick inget vidare, berättar mer imorgon. Kommer komma hem runt 00.00 och då ska jag soooova.

Godnatt!

Imorgon taggar vi tävling i Vingåker. Hoppar LB och LB + 5 med båda.
 
 

Snyggot!

Findus är så sinnes sjukt snygg! Jag blev faktiskt ganska nöjd med knopparna också, de är snygga för att vara mig :P
 

@ the moment

 
Vera: Vi ser gryma ut.
Jag: Haha okej.
 
Som ni ser kunnde jag ändå inte riktigt hålla masken, haha. Nu sitter Vera och tittar på en film och jag började gapskratta åt en grej en person sa: "Ska jag ge dig ett råd? Inga försök inga missar. Det är mitt mottå här i livet" Igentligen var det säkert inte kul men jag är så trött så allt är kul för mig nu, haha!
 
Har varit i stallet och ridit, smörjt och fixat det vanliga. Ska dit nu igen och duscha dom, vilket jag inte hann när jag var där i förmiddags. Det är tävling i Vingåker imorgon hoppar LB och LB+5 med båda.
 
 

Godmorgon?

 
Åh, herregud! Gå upp halv 8 gillas INTE! Tur att inte någon är vaken för mitt morgnågon är inte roligt.... Har inte varit så här trött på länge faktiskt, och oj vad ni bryr er, haha!
 
Nu blir det frukost, sedan stallet, hämta Vera, städa kanske, äta, SOVA. Typ dagens planer, haha.
 
Vi hörs!

Godnatt!

Är så sjukt trött just nu och imorgon måste jag tyvärr också gå upp tidigt så det är nog dags för mig att sova nu.
 
Mamma kom hem med ett par påsar idag med mycket kläder, tack mammi ♥ Så nu vill jag rensa ur garderoben ordentligt och inte bara slänga in mina nya och fina kläder i min äckliga och stökiga garderob. Så imorgon kanske det blir städning...
 
 
Sov gott!
 
 

Rösta gärna på mig!

Jag är med i Hööks Fototävling med denna bilden, rösta gärna på mig!
 
 
 
 
 

Dagens Ridpass

Mille var super rolig idag Red på det vanliga egg bettet och på ridbanan idag och jag förväntade mig att han skulle vara väldigt stark men istället var han het. Jag tyckte bara det var positivt. Han fick fram nosen i galoppen så det var bra. I början fick han bara springa av sig lite men sedan satte jag ihop honom och arbetade med att få ut överlinjen, i traven var han skit fin och tog verkligen stödet på bettet långt fram och långt ner. I galoppen blev han lite springig och blev lite upprörd när jag ville att han skulle böja sig i halsen också. Men på slutet gick även det  ätt vähan var väldigt fin. Dock har vi lite kvar i galoppen men vi är på väg.
 
Findus fick sig en tur i skogen. Han var fin och hade en riktig fin aktivitet i bakkärran. Övade inte på något speciellt utan red honom bara framåt och han var fin.
 

Svensk sommar när den är som bäst -.-

Regnet har vräkt ner hela dagen, dock var det bättre än igår.
 
Så sant, så sant... Tyvärr...
 
Har varit och hämtat Vera, bakat kladdkaka med henne, damsugit osv.
 
Nu ska jag hjälpa till och fixa middag, vi hörs senare med Dagens Ridpass osv.

Hej!

Yeees, kan mobilblogga! Dock måste jag gå in på Internet för att kunna göra det. Hur som helst, har varit i stalle, red och gjorde det vanliga, berättar mer om det senare.

Nu är jag på väg och ska hämta syrran så är hemma om kanske en timme.



Godmorgon!

Sitter precis och äter frukost. Får ändra planerna lite idag eftersom mamma och pappa vill att jag ska hämta Vera på dagis vid 3. Så åker till stallet nu direkt och rider.
 
Tappade precis datorn i marken :/ Dock är den typ lika tålig som en stenålderstelefon och det böhövs nästan när jag ska ha med saker att göra. Men trots allt blev den lite skev :P Nu ska jag dra, vi hörs!
 
 

Natti natti! <3

Kommer sommna trött men sjukt tankspridd, läste ett inlägg på en blogg för ett tag sedan som verkligen satte igång tankarna. Tänk egentligen, hur jävla BRA vi har det! Läs det här inlägget, LÄS det. Hon e så fantastisk, en riktig förebild... http://linnolsson.se/?p=6685#commets
 
Nu ska jag sova, ska upp vid 8 och hjälpa Melker till skolan eftersom att mamma och pappa jobbar och sedan ska jag chilla lite och dra till stallet efter lunch tror jag, rida båda och lite så. HOPPAS ridbanan inte ser ut som en sjö för måste verkligen rida Mille där, om det gör det, vilket man nästan får anta så vet jag inte riktig hur jag ska göra med honom... Måste ha plats att lossa honom i sidorna och så, men men, vi tar det problemet när det kommer. 
 
Jätte kul att det har kommit så många fågor till frågestunden! Ni har till på Torsdag på er att fråga!
 
GODNATT!
 

Klart i menyn

Nu är allt klart i menyn. Klicka på bilderna till vänster för att komma till respektive presentation.
 

Stallet hela dagen!

Har varit i stellet hela dagen. Åkte dit så jag var där vi 7 och kom hem runt halv 7. Tvättade stallet på morgonen från 8 fram till 12 med högtrycken sopade upp allt vatten med hjälp av några andra i stallet. Mille och Findus har bytt boxar så de står bredvid varandra längst in i en gång så det är mysigt. Flyttade vatten hinkarna, saltstenarna, whitebordarna och alllt sånt.
 
Efter att jag hade fixat mat så red jag Mille tillsammans med Anine en riktig långritt i regnet på dryga 2 timmar. Han var fin, lite stark o så. Imorgon ska jag bara lossa honom i sidorna och få ut överlinjen på honom i ridbanan om det är ridbart där vilket jag verkligen hoppas att det är för det behövs verkligen nu.
 
Findus var skiiiiit fin. Red honom på galoppbanan. Han var pigg och glad, och super fin. Började med att bara galoppera honom framåt och utan att fokusera något på formen, i början var han lite spänd men efter ett par varv blev han väldigt mjuk och kom ner i en super trevlig form och galopperade på i en stor och rund galopp. Han var verkligen så härlig! Busade lite efter någon långsida, Findus tyckte det var kul :)
 

FRÅGESTUND!

Nu kör vi en liten frågestund. Fråga på i detta inlägg! Kanske ska ta och svara i ett video inlägg, om jag vågar, hehe xD Ni får bestämma, video inlägg/ vanligt inlägg. Det som får flest röster gör jag.
 
Fråga om allt mellan himmel och jord!
 

Bildbomb Midsommar

Vi hade riktigt tur med vädret på Midsommarafton då det var riktigt mycket sol och varmt, dock var vatten temperaturen INTE den samma, 8 grader, hääärligt. Och hör och häpnas - jag badade! :O
Tyvärr lyckades jag dra på mig en riktig bränna efter mitt linne under lunchen, och den är så ful, men framför allt så gör den ont...
 
Här kommer ett par bilder, vi var ett helt gäng, närmare 21 personer för att vara exakt.
 

Hemma!

Har precis kommit hem från seglingen, eller jag har varit i stallet i två timmar också men är hemma i huset nu iallafallalla xD Det har väl varit helt okej, jag menar, segling är kanske inte det jag älskar mest. (inte för att vi seglade, utan bara åkte för motor xD) Men det var väl trevligt.
 
Mamma körde mig direkt till stallet där jag mockade och gjorde det vanliga samt gosade och borstade jätte mycket med dom, om jag ska vara ärlig tror jag dom har saknat mig lite för idag var det väldigt gossiga och söta med mig, hihi. Eller de kanske inte hade saknat MIG utan kanske bara uppmärksamheten, haha, ja vad vet jag?
 
Nu ska jag packa upp väskorna och duscha. Bildbomb från midsommar kommer lite senare också.
 

Bildbomb från den 21 juni


Pappa Hästägare Bergh

Pappa fick leda hästarna sista biten till stallet och jag tog tillfället i akt och klickade ett par bilder.
 
 
 
 
 
 

Hej

Nu har jag försökt ladda upp bilderna från igår (midsommarafton) i ungefär 1 timme utan resultat, internet är sämst här ute. Ni får bilderna när jag kommer hem.
 
Vädret var super fint i går iaf. Dock brännde jag mig rejält. Idag är det iite regnint och grått.
 
Innan jag stack i förrgår gjorde jag ett tidsinställt till varje dag så ikväll får ni ett inlägg och imorgon oxå.
 

Bildbomb del 2


I’m not telling you it is going to be easy , i’m telling you it’s going to be worth it.

Nu åker vi! Vi hörs ( hoppas jag :P )
 

21 juni 2012

Hej på er! Har precis kommit hem från stallet. Red båda och Fredric var även där så de fick nya dojjor. Ikväll åker jag och familjen ut med båten för att fira midsommar. Tar med mig datorn men antar att det inte är så bra internet där ute i skärgården och även fast det skulle vara det så kommer det bli snålt med uppdatering från min sida.
 
Hästarna kommer få sig en väl förtjänt vila under helgen och bara äta gräs och mysa. Eleonor är snäll och mockar samt fixar mat under tiden jag är borta, tack Ellen!
 
Nu ska jag slänga mig in i duschen, fixa till mig, PACKA. Packa är seriöst det värsta jag vet. Det tar hur lång tid som helst för mig efter som jag alltid typ tar med mig halva mid graderob och sedan är det enda man använder är två tröjor, ett par shorts och en kjol. Men jag ska försöka att begräns mig den här gången, vi ska trots allt bara vara borta 3 dagar.
 
Nej nu ska jag sluta babla här och göra det som behöver göras om man säger så. Bjuder på en bild från idag, Visst är dom så otroligt söta! När jag släppte ut dem i hagen var det första de gjorde var att galoppera ner till deras "rullnings ställe" och lägga sig båda, två bredvid varandra och rulla sig.
 
 
 
 

Nytt i designen

Om ni inte ser bilderna i menyn till vänster tryck på F5. Klicka på bilderna för att komma till en presentation. Presentationerna är inte klara än, men de kommer fixas strax efter midsommar. Vad tycks? Själv tycker jag det blev GRYMT!
 
Tack Elin för hjälpen, klicka er in på hennes blogg vet jag : lindmans.blogg.se
 

HejHej...

...alla läsare, Elin här!
Nu har jag satt in bilderna i menyn (förlåt att det tog sådan tid Elsa) och ville bara säga hej :) Hoppas det duger!
 
Hälsningar Elin och Mercy (lindmans.blogg.se)
 

Godnatt!

Imorgon blir det tidig morgon, ska upp och vara med när hästarna skos. Men nu ska jag sova.

Jag älskar den här bilden, Mille har en så fin mule <3

Bildbomb del 1

 

Smakprov

När jag var och tog in hästarna för kvällen samt tog hand om en annan häst i stallet passade jag på att knäppa lite fina bilder på mina stjärnor, när de stod i hagen. Pappa kom även och tog ett par bilder på oss alla tre. Här får ni ett smakprov, denna bilden är nog den mest charmiga bilden jag har på oss.
 

Dagens ridpass

Mille: Red Mille på ridbanan. Han var fin men när jag satt upp visade han upp sin dans och dressyr talang, han bjöd på både piaff, passage, jazz och street dans. Väl uppe på volten red jag fram honom. Det låg en bom framme och övade lite galoppombyten över den som han var jätte duktig på. Han har inte varit tillräckligt stark för att orka byta ordentligt utan har bara sprungit iväg eller bytt till kors, men nu bytte han rent i en mycket samlad galopp.
 
Efter det fokuserade jag mest på att få ut överlinjen på honom, vilket gick ganksa bra.
 
Findus: Red Findus runt slingan. Idag var det en sån där bus dag, när han får galoppera hur snabbt han vill. Han behöver sånna dagar. Findus tyckte det var super kul!
 
SÅ snygg!
 

20 juni 2012

Hej allesammans! Var i stallet, red och fixade. Tog bussen till syrrans dagis och hämtade henne, åkte hem och hon ville baka kladdkaka och vad gör man inte för sin syster? Har precis tagit ut den ur ugnen och den såg inte speciellt god ut :P Har damsugit undervåningen och fixat lite.

Släppte ut hästarna i hagen igen eftersom det var så fint väder. Åker dit igen ikväll och tar in dem, samt mockar och fixar mat åt en annan häst i stallet.


Träningen idag med Findus

Det gick helt okej på träningen idag, Findus hoppar så sjukt bra! Men som alltid ska jag komma in och klanta till alltihop. Han var lite loj och seg men samtidigt spänd, konstig kombination jag vet.

Började med att galoppera bommar och hoppa lite på åttor osv.

Sedan hoppade vi bana på 1 meter det gick bra, han var väldigt fin! Efter det var det lite omhoppnings svängar och så. Första rundan gick det bra, andra rundan fick jag något stopp då jag lägger mig på mage. AJJA BAJJA! Jag måste verkligen sluta med det, min sits överlag är verkligen KASS så jag måste jobba på den.
Men som sagt, min häst är super fin verkligen.

Här kommer lite bilder! Vad tycks? Själv tycker jag han är så snygg!
















Tack Hanna för bilderna!


<3

Blir så glad!

Näe! inte jag! haha! då har vi väl samma bekymmer! ;p<3 jätte bra bloggish! gillar den!

Grattis till den fina rundan! Ni är ju helt underbara tillsammans, såg superfint ut!

Guud vad fin han är! :)

Tack!


Godmorgon!

Idag ska jag hoppträna Findus och rida Mille, har precis käkat frukost och ska sätta på mig lite kläder och dra till en kompis.


Dagens ridpass

Idag fick båda en uteritt som sagt.

Findus var riktigt fin! I början var han dock lite stretig men jag skrittade lite länge istället och böjde honom i hals och nacke och gjorde skänkelvikning över vägen. Efter det var han super fin speciellt i traven där han hade den perfekta formen. I galoppen blev han lite för pigg och springig men det blev bättre när han hade galopperat av sig lite. Överlag är jag super nöjd med honom idag, ett jätte kliv framåt med formen i traven i dag då han idag verkligen var bärig och fin, FINA pållen!

Mille  var överlag okej, varken bra eller dålig. Han blev lite hängandes i handen och knäppte in nosen. Annars var han fin, fokuset låg just på att få fram nosen idag och jag lyckades ganska bra på slutet då han blev mer bärig och fick fram nosen.


Godmorgon!

Idag fick jag sova ända till halv 11 tills brosan kom in och sa att han drog till en kompis, så då gick jag upp, skööönt! Har precis gjort en frukost och sitter och mumsar på den medans jag skriver.

Idag ska hästarna få gå ut och galoppera lite i skogen. Annars är planerna ganska få. Efter att David och Melker har ätit frukost själva så ser det inte så vackert ut här hemma så man kanske ska ta och rycka upp sig och göra nått vettigt här i livet. Där blev ni förvånade va?

Men först ska jag nog spela Sims, haha, det var så länge sedan xD


17 juni 2012

Hej, hann tyvärr inte de skritt turerna som jag hade planerat idag så hästarna fick vila. Tog in dem och de hade lyckats skita ner sig rätt regält båda två i hagen dock var Mille ett snäpp värre. Han hade även lite blod på kotan så sköljde av och kännde igenom extra noga men det värkade bara vara något yterst litet. Spolade av hela kroppen på dem och ställde in dem i boxen med täcken och hö, de  var allt lite ruggiga när de kom in från den dyngsura hagen så en varm dusch, täcken och hö satt nog inte fel ;)

Pappa hämtade mig i stallet så åkte hem, slängde mig in i duschen och fixade till mig för att åka vidare till farmor och farfar för att fira farmors födelsedag, det var trevligt.

Nu ligger jag i sängen och ska snart släcka och sova. Vi ses imorgon!



Lite egoooo, haha!

Nya blogg.se?

Alla har typ fått nya blogg.se utom jag?

Godmorgon!

Svensk sommar, 12 grader och regn, lovely!

Idag blir det två riktigt långa skrittturer för de båda duktiga ponnyerna! Annars har jag inte så mycket att säga, ha en bra söndag så hörs vi!




Min fina flygmaskin

Våran andra LA tillsammans.

Det är i den första kombinationen det ska vara två galoppsprång men Mille går på ett, ni ser, han bara FLYGER!


Tävlingen

Framhoppningen var KATASTROF! Den var så himla djup och tung och jätte jätte blöt. Till LA:n hade de som tur var flyttat in framhoppningen inomhus. Själva banan var helt okej, det var ett par pölar och lite tung men som sagt helt ok.

LB

Findus 0 fel:
Han var väldigt spänd och så, det var lite tittigt och han lika så. Skulle ha haft lite mer galopp och ben och han lite mer framåtbjudning så hade det varit toppen. Han hoppade väldigt fint och väldigt stort på vissa hinder också. Han var väldigt duktig med dessa förutsättningar och jag är nöjd, vi var trots allt felfria. :)

Mille 0 fel:
Wild and crazy, jepp det var han!
Regn = paraplyer, paraplyer + Mille = BAD! Haha, nej med det var mycket paraplyer och han gillar INTE paraplyer har vi märkt nu. Så fort han fick syn på ett så ville han inte ta ett enda steg i den riktingen. De första hinderna var han väldigt spänd och ofokuserad, vid hinder nr. 4 släppte det lite och han blev rätt fin.
Var 0:a och precis utanför placering.

LA

Mille 0 fel:
De hade som sagt flyttat in framhoppningen och det var väldigt bra. Han hoppade sne i kroppen, tryckte sig mot skänkeln och det känndes inte så jätte bra. Men på banan var han SÅÅÅ fin! De flesta paraplyerna var borta och han var mycket lugnare och hoppade så himla bra! I två kombinationen där det igentligen skulle vara två galoppsprång gick han på ETT och han tog inte ens i! Han var så J*VLA freaking grym min FLYGMASKIN!





Heejsan!

Har precis kommit hem från en blöt men lyckad hopptävling i Kumla, det gick bra. Grabbarna var duktiga, berättar mer om det sen.

Nu ska jag hoppa in duschen, dra på mig mjukkläder och käka en god middag tillsammans med familjen + brosans kompis. Sedan blir det lördagsmys.


15 juni 2012

Hej allesamans, nu är det snart sovdags för mig. Ska upp klockan 5 imorgon, inte så roligt men det ska bli kul att tävla!

Först var jag på mina brosors skolavslutning och sedan drog vi ner till Kabbysen i Vaxholm och käka lunch, det var AS gott! Var hemma ett tag, städade lite (LITE) medans mamma var på utvecklingssamtal med Vera. När hon kom hem åkte vi till stallet och tog in hästarna, jag mockade fixade mat, smörjde lite snabbt och duschade hästarna.

Åkte med Anine hem efter det och åt middag, körde vattenskoter, badade i havet och i poolen och tittade lite på TV och så innan jag till sist behövde åka hem.

Fullt ös medvetslös :P Men det har varit sjukt kul idag! Vi hörs mer imorgon GODNATT! ♥



Anine och hennes ponny Knatte, söööta ♥

Godmorgon!

Hade en jätte rolig och trevlig kväll igår på Hard Rock Café.

Nu ska jag iväg på mina bröders skolavslutning. Hästarna ska få gå lugnt idag eller bara vila eftersom det är tävling i Kumla i morgon, det ska bli kul!


Hej!

Idag har det varit fullt ös hela dagen, var nere i Vaxholm för att hämta ut mitt paket men då hade de stängt så åkte till stallet och red och fixade istället. Pållarna gick båda två på ridbanan,  kan skriva mer om det i ett annat inlägg.

Farfar kom och hämtade mig i stallet och så ålkte vi ner till Vaxholm där de hade öppnat Posten igen och hämtade ut mitt paket som bestod av en kjol och en klänning från Hollister. Klänningen skulle jag egentligen ha haft på skolavslutningen men den kom ju aldrig.

Nu har jag duschat och piffat till mig lite. Nu ska jag in till stan och käka middag på nått ställe med div 1 laget, naaajs!

Vi hörs! (min mobilkamera funkar inte, buhu... :'( )


Godmorgon!

Ställde klockan idag och gick upp klockan 8 för att hinna göra något idag. När jag kom ner blev jag sjukt irreterad när boosorna som skulle till skolan inte hade plockat undan frukosten och det såg ut som ett bombnedslag!

Nu har jag iaf ätit frukost och måste skynda mig ner till Vaxholm och fixa ut mitt paket som kom igår!

Ha en bra dag så hörs vi!


Godnatt!

 


Pimpa tävlingsutrustningen

I det här inlägget kommer jag dela med mig av ett par tips som får utrustningen att se lite extra fin ut innan tävlingen.

Olja in benskydden med Paraffin olja.
Funkar huuur bra som helst, de blir rena och aningens glansiga. Tänk bara på att inte ta för mycket olja, några droppar räcker bra åt ett skydd. Om skydden är jätte leriga brukar jag låta leran torka och sedan bara borsta av dem med en vanlig rotborste för att sedan smörja på lite paraffin olja.

Före:


r:


Paraffin olja



Spruta glansspray på ditt swarovski pannband
Har tyvärr inga före - efter bilder men kan säga att om du sprayar vanlig pälsglans/glansspray som du använder till din häst och spraya på ditt pannband. Glanssprayen gör rengör i botten av stenarna och tar bort dam osv.







Dagens ridpass

Har precis kommit hem frnå stallet. Idag blev det varsin uteritt.

Mille var näst intill explosiv i början. Men efter ett tag lugnade han ner sig och kunde arbeta som vanligt. Red med Anine och övade inte på något speciellt utan bara på att han ska vara lugn, få fram nosen så han inte knycker i hop sig som han kan göra ibland och bakbenens aktivitet - det vanliga alltså, med andra ord.

Findus, här snackar vi bakbens aktivitet alltså, haha! Det droppade svett från bakbenen när jag kom in och kännde även när jag red hur bakbenen jobbade. Han var hyvsat fin i formen, i början blev han lite stum i munnen, i båda sidorna och tog bettet och bara sprang iväg. På slutet blev han mer mjuk i sidorna och i munnen men var fortfarande lite för stum i munnen än vad som är önskvärt och sprang lite. Men överlag var han fin.

Trots att det inte går toppen toppen varje ridpass så känner jag att varje gång jag sitter upp har det skett en liten utveckling, vilket är så himla roligt!



Puss puss!

Mot stallet




Sommar - nytt och frächt!

Idag fick Elsabergh.blogg.se en helt ny look. Visst blev det sjukt bra? Jag är jätte nöjd, sommriga färger - nytt och frächt!

Det är Jennifer (jenniferandersson.wordpress.com) som fixade headern gratis åt mig! Skynda er att klicka in på hennes blogg och mejla henne om ni också är intresserad av en lika fin header som jag har! Hon är verkligen jätte duktig! ♥


Godnatt!



Mille hälsar xD

Filmerna från Orsa

Finaste ponnyerna!









Tyvärr blev det bara en film på Mille eftersom att Anna bara hade möjligheten att filma honom en gång, men TACK Anna för filmerna ♥

Elsa Bergh

Jag som driver denna bloggen heter Elsa Bergh och är född -99. Jag är inte speciellt bra på att skriva och prata om mig själv men jag ger det ett försök.
 
Jag har ett brinnande intresse för hästar och hoppning. Utöver hästarna som jag tillbringar nästan all min lediga tid med tycker jag också om att fota och vara med kompisar.
 
Jag började blogga för att kunna leva ut till mitt intresse - hästar. Jag är målmedveten och satsar högt innom ridningen med mina två ponnyer, Mille och Findus som ni kan läsa mer om under deras presentation.
 
 
Ni kommer att få lära känna mig ännu bättre genom bloggen. Så ge er in i mina texter och komentarsfält med ett öppet sinne så syns vi där!
 
 

Munsboro Mr. Smithfield "Mille"

Munsboro Mr. Smithfield som jag kallar "Mille" är en valck imp. Irland och är född 2004.
 
Mille är en otroligt cool ponny, han tycker att han är kung, över allt och över alla, när som helst och var som helst. Vilket han också är. Hans inställning på hinder är helt klockren, han tar tag och klipper till. Mille har en otroligt bra teknik och en mycket hög ridbarhet.
 
Mille är ett riktigt charmtroll, med mycket i sig, av både vilja och kapacitet. Trots att han kan vara lite tuff är han en genom go ponny som är riktigt snäll i all hantering.
 
Tävlar just nu på reg. LA nivå.
 

Bildbomb

Jag ser lite sur och lite borta ut, haha, men men, here u have!


















Lill syrran

Har bakat chokladbollar och varit ute med tre sjövilda hundar tillsammans med syrran.



Söt ungen! ♥

SOMMARLOOOV!!!

ÄNTLIGEN!!!! Det ska bli så himla skönt med sommarlov! Min klänning som jag hade beställt till skolavslutningen hade dock inte kommit, så jag fick ta en annan :( Men men.

Efter skolavslutningen åkte jag till stallet, fixade mat, mockade, fixade vatten, packade upp grejerna från meetinget och var uppe i hagen och gosade ett rätt  bra tag med mina små fina prinsar.

Nu e jag hemma och käkar lunch, vid 3 ska jag åka och hämta syrran på dagis och annars har jag inte så mycket planer för idag.



Kommer fler bilder!

Fixar filmen

Håller på med filmen/filmerna från Orsa, dock går det inte så bra... Varken datorn, youtube eller kameran vill sammarbeta...

Filmerna kommer i morgon, det går käpp rätt åt skogen för mig... Så nu ska jag gå och lägga mig i sängen och tjura, haha nej men de kommer morgon :)


11 juni 2012

Idag var det sista skoldagen i 6:an! Imorgon är det skolavslutning, och sommarlov, fy f*n vad skönt!

Mille och Findus har fått vila idag och ska även göra det imorgon. Dom var så otroligt söta när jag kom och skulle hämta dem i hagen, när jag ropade på dem kom de galopperande och Findus drog av en rejäl bock-seie. Snacka om att man blev varm i hjärtat ♥

Nu ska jag duscha, fixa till mig lite, göra några fina naglar inför imorgon och sist men ABSOLUT inte minst STÄDA, yey -.- Så dags att sätta fart!



Du är så obeskrivligt vacker min älskade vän!


Godmorgon!

Sista skoldagen idag, gud så skönt! Imorgon ska vi bara ha skolavslutning på morgonen och sedan är det sommarlov!

Nu måste jag skynda mig men vi hörs i kväll!



Mille i afro krull, visst är han stilig?

Orsa dag 1, 2 & 3

Dag 1. LC

Efter den 5 timmars långa resan hoppade jag bara en LC med båda.

Findus:

Fin, lite tittig men över förväntan. Var nolla.

Mille:

Red på det vanliga två delade, egg bettet men det funkade inte alls. Han var stark och det var med nöd och näppe som jag ens lyckades pricka mellan hinderstöden. Trots det var jag nolla.



Dag 2.

Findus: LC & LB

Var nolla i båda klasserna och han hoppade så otroligt fint! Förr har han varit så att han vill "krypa inpå hindret" men nu hoppade han av "utifrån" och han var så duktig min prins!

Mille: LB & LA

Bytte bett till pelhamet idag dock med lite ändringar. Gjorde en kort delta av sporremmar för att få en mildare efekt och satte på en skin grej om kjedan och spände den väldigt löst.

I LB var han väldigt fin. Hoppade fint och svängde även lite. Sista ryttaren petade dock ut mig från placering med 3 hundra delar eller något :/ Men men sånt händer.
Det var även en stilbedömning i grunden och vi fick 55  poäng :D

I LA var han så sjuuuukt fin! Det var debuten för oss i LA och vi var nolla! Hade bra flyt hela banan och han hoppade super fint. Till råga på allt hamnade vi 2 ST utanför PLACERING! Isn't it sick? I våran första LA. Stolt här alltså xD




Dag 3.

Findus: LB

Idag var nte våran dag. Han var jätte fin på framhoppningen men inne på banan hände något. Första hindret gick bra men sedan märkte han att Mille stod utanför banan och då började han gnägga och blev totalt ofokuserad på mig utan fokusérade på allt UTOM mig och hindrerna. Men han lyckades iaf hoppa oxer och bajsa samtidigt samt gnägga och hoppa trippelbarren. Fick ett nerslag på ett räcke så det blev 4 fel. 

Mille: LB

Det var en super bra runda på Mille, han var lugn, hade bra galopp och hoppade fint. Dock fick vi med oss en bom ner vilket var lite förargligt. Annars är jag jätte nöjd  med rundan han var verkligen super fin!



Med helgen överlag är jag super nöjd! Ponnyerna har gått som tåget! Det var bara sista dagen som både ponnyerna och piloten var trötta i både kropp och knopp. Men 6 nollrundor av 8 starter, det är BRA!




Jag är hemma

Åh, det har varit så kul i Orsa, ponnyerna har gått som tåget och levererat runda efter runda. 6 0:or av 8 starter! :o

Ska skriva ihop en sammanfattning av helgen som kommer i kväll/imorgon. Anna har även filmat, så det kommer ni också få se!


On my way to Orsaaaa!

Nu åker vi snart hemmifrån, taaaaaagga!!!!


Natti Natti!

Det är nog smartast av mig att gå och lägga mig nu, kommer sova tillsammans med Anna i Orsa så antar att det inte kommer bli så mycket sova där, haha.

Så nu ska jag fixa i ordning mig inför natten, skicka några mejl och taaaagga inför Orsaaa!



U're perfect!


7 juni och 1 dag kvar till Orsaaaa!

Hästarna är friserade, duschade och allt vad det innebär, min väska är packad, hästarnas saker är packade, lädret är glänsande rent, vi är REDO för en as najs helg i Orsa!

Jag är taggad till tusen och det verkar hästarna också vara! Åh det ska bli så kuuul!

Idag var det dessutom sista riktiga skoldagen med lektioner osv, yey! Så nu är det bara Måndag kvar, sedan på med klackarna och skolavslutning vilket innebär SOMMARLOV!

Märks det att jag är taggad eller?



Förra meetinget, finaste Britta <3


Irriterad.se -.-

Bloggen är helt skum, den slänger om inläggen och dummar sig. Blir så irriterad.... -.-

Träningen!

Det gick väl sådär.

Övningarna:


Övning nr. 1.
Galoppera över de upphöjda bommarna på rakt spår (rosa) och ändra antal galoppsprång. Först kanske 7 ett par gånger, sedan 6 osv.

Övning nr. 2.
Hoppa över oxern (blå) och ett räcke med bom före och efter (svart) på en åtta. 

Sedan gjorde vi inga fler övningar utan hoppade igenom studsen (röd-blå) några gånger och så.

Findus:
Findus var överlag fin, Carro tyckte att han hade blivit fin i kroppen. Ibörjan kändes han väldigt ofokuserad på mig och bara spände sig och sprang på. Men efter att han hade kissat (ha-ha) och gjort av med lite energi kändes han mycket bättre.

Med honom behöver jag bara tänka på att vara på honom i landningen med skänkeln då han inte riktigt har lärt sig än att man ska bjuda även efter hindret.

Mille:
Med Mille gick det sämre. Han var väldigt pigg nästan het och hade tendens att bli istadig. Dock beror det av största sannolikhet på att bettet börjar bli för starkt. Rider på ett pelham nu och har gjort det 3-4 veckor nu. Nu har han blivit väldigt lydig, nästan för lydig, iallafall på det bettet. Jag måste vara väldigt väldigt mjuk i handen för att han ska kunna få fram mulen vilket han behöver för att hoppa bra och samtidigt möta upp med ben.

Dagens ridpass

Idag var det ut i skogen för båda.

Findus var så rolig! Idag var det bara bus och fokuserade ingenting på formen eller likande, bara ha roligt och låta honom busa. Eftersom som han är så ung än så länge är det viktigt att han får ha sådana här pass ibland. Red ner till Sandviken där det finns en sandstrand och en stor stor äng, åh herre vad det gick asså. Haha, lilla Findus tyckte det var kul att springa!

Mille red jag på det vanlig tvådelade eggbettet idag. Dock tyckte jag att han blev lite stark och stum i munnen. Ena bettet är för starkt och andra för milt. Vet inte om vi ska köpa en mindre delta så baby - pelhamet inte blir lika starkt.

Hur som helst, ibörjan var han en riktigt kanonkula och pigg som attan. Gjorde skänkelvikningar och ställde honom i nacken för att han skulle lugna ner sig vilket funkade. När han blev stark försökte jag krama lite på innertygeln eller bryta av. Dock utan något jätte bra resultat, men lite bättre blev det allt.


Tennessee Walking Horse

De flesta vet nog redan att det andvänds helt sjuka metoder för att få dessa hästar att gå i de extremt onatuliga gångarter även kallade "running walk" eller "flat foot walk".

Klackar, kedjor, tyngder och frätande vätskor andvänds för att få hästarna att att tycka att markkontakten är oerhört obehaglig och därför lyfta på benen så mycket som möjligt. Man skor hästarna avsiktikt på ett sådant sätt så att sömmarna ska skapa ett stort tryck i hoven och bilda obehag. Kemekalierna andvänds för att fräta sönder hovsulan vilket också gör att hästarna vill undvika att sätta ner benen i marken. Man trycker också upp nubb och syrlar i hoven för att orsaka otroliga tryck.

Ju högre hästarna lyfter på benen desto högre poäng får de av dommarna.

Hur F*N kan man göra så?! Det svider i hjärtat när man både hör och ser vad dessa helt OSKYLDIGA djur uttsätts för. VAD, VAD har de gjort för att förtjäna något sådant här!

Jag klarade inte ens av att titta klart på filmen, VIDRIGT rent utsagt! Även fast jag bara såg ett par sekunder av filmen ångrar jag att jag tryckte på play, HEMSKT!

TITTA INTE PÅ FILMEN OM DU ÄR KÄNSLIG!

http://www.humanesociety.org/issues/tenn_walking_horses/ - Webbsidan som jobbar på att förhindra detta. Gå in och stötta!


Godmorgon!

Har precis blivit mer eller mindre uppdragen ur sängen och ska ta och göra mig lite frukost.

Idag ska jag rida båda i skogen och annars har jag inte så mycket planer för idag.


Godnatt!

Haft fullt upp idag, åkte till min gamla klass vid 10 och sedan till stallet vid 1. Min mobil e lite misslyckad och går inte att mobilblogga ifrån, men men.

Godnatt iaf. Sleep and dream sweet!

Godmorgon!

Åh, vad skönt det känns att vara ledig! 
Har precis vaknat och gått ner och gjort en smothie, nam nam!

Idag ska jag åka och hälsa på min gammla klass och sedan till stallet för att åka videre till hoppträning med båda.

Ha en bra Tisdag allesammans!


Sleep sweet!


Jag saknar...

...att ropa ditt namn när jag kommer in i stallet.
...att pussa dig på mulen.
...att sitta på din rygg.
...att känna din mjuka päls mot mina fingertoppar.
...att skratta åt dig när du tar tre studsen i ett språng.

Jag saknar DIG! ♥

I'm broken inside. När Puffa - tårarna kommer, får dom rinna hur länge dom vill.
Älskling, jag saknar dig så det svider i hjärtat...



Vackra ponny! Hoppas du  har det bra hos änglarna..


Finaste killarna!

Photoshoot för ett par veckor sedan, njut av mina fina! Ögon godis!




















4 juni 2012

Hellu allesammans!

Kom precis hem från stallet där jag smörjde, borstade fixade stallet, myste och skämde bort dem med godis.

Tidigare var jag i skolan det var väl helt okej men i morgon och på onsdag är vi lediga så det ska bli så najs!

Nej nu ska jag sluta babbla massa strunt här och gå ner och käka middag, see u!

 

I miss u every day, so much!

Godmorgon!

Vaknade upp trött men lycklig, blev inte lika tidigt som jag tänkt mig i går då jag låg och messade med Clara allt för länge men det var de helt klart värt, u makes me happy girl! Gud vad jag saknar dig, och våran sjuka humor!

Idag är det skola, känns väl lite halvt men är ledig Tisdag, Onsdag och sedan ledig Fredag i gen så det känns helt okej. Hästarna får vila idag, ska bara dit och borsta, mysa och mocka, packa hö och fylla hinkar och smörja om jag hinner.

Hoppas ni får en bra Måndag så hörs vi!


<3




Godnatt!

Känner mig inte speciellt trött men har inget att göra uppe så jag tror jag kryper ner i sängen nu. Ska bli skönt att få sova. Denna natten sov jag inte alls många timmar. Nej och oj vad ni bryr er, haha!

Går bara i skolan två dagar den här veckan och det är Måndag och Torsdag så det är otroligt skönt! På Fredag åker vi till Orsa och det ska bli så himla kul, längtar så mycket!

Nu ska jag gå och skämma bort min hy med lite krämer och ansikts scrub m.m. Sen ska jag lägga upp vecko - planeringen för hästarna i veckan och sen krypa ner i sängen.

Godnatt solstrålar, vi syns i morgon! ♥



Ditt lilla charm - troll! Älskar dig vännen!

Shopping inför Orsa



Boots från Horse Guard, fram och bak.



Paddar från Jacson, fram och bak.



Svampar (den rosa var snyggast)



Sporr - remar.



Och en påse godis till pållarna ♥


Till Elin






New in





Dom e så söta, nu ska jag bara lära mig gå i dem.




Dagens Stallvistelse

Jag och mamma började med att klippa kroppen på Mille, sedan gick jag ut och red på galoppbanan med Anine och snacka om att han var pigg, efter att ha blivit av med all päls. Han var mer i luften och uppe bland molnen än på marken. Men annars var han fin, gjorde små halvhalter nästan hela tiden för att få honom att fokusera på mig och inte bara späna sig och börja studsa. 

När vi kom in igen klippte vi benen och ansiktet. Mille tyckte det var lite läskigt med att klippa benen men han var väldigt duktig.

Sedan red jag på galoppbanan även med Findus och han var alldeles skummig av svett, lilla gubben jobbar på :)
Han var väldigt fin övade intevaller lite sidvärtes osv.

Var både och köpte skor och häst grejer, kommer bilder!


Godmorgon!

Har precis varit nere och ätit frukost. Tänkte bara säga godmorgon. Snart snart är hela bloggen och kodningen klar,, ska bara skicka ett par mejl och sen ska pappa hjälpa mig med en sak också :)

Idag ska hästarna frisseras och duchas innan Orsa som är på Fredag - Söndag. Det ska bli så SJUUKt kul, är verkligen taggad till 1000! Sen måste jag och mamma svänga förbi MyOne och köpa boots.

Nej nu ska jag sluta babbla här, men GODMORGON! Super kul att så många redan har hittat hit!



Findus efter hans första tävling i hela hans liv! :)


2 Juni 2012

Var som sagt i Täby och tittad lite inne på Hollister, skor käka osv. hittade ett par DÖ snygga skor och klänningar i överflöd, haha. Dock blev det inget utan bestämde mig för att åka hem och fundera lite.

Sedan drog jag till stallet, red Mille en lång sväng i skogen i spöregnet och han var väldigt fin. Övade intevaller i backarna och om han taggade? JA!

Findus fick gå en lite kortare tur och han var också väldigt fin!

Det här var ett väldigt onödigt inlägg men sånna måste man kanske också ha?


Min förra C - ponny, Britta, så bedårande söt!


Täby Centrum nu!

Nu ska jag ducha och fixa till mig för att dra till Täby. Ska titta på lite skor och kläder till skolavslutningen.

Sen ska jag till stallet och rida, enligt veckoshemat ska de gå på ridbanan men den ser ut som en sjö så det blir nog två långa uteritter med de båda i regnet, mysigt! (för en gångs skull var jag inte ironisk när jag skrev mysigt) ;)

Ha det bra så länge så hörs vi!



Gud vad jag INTE saknar ler - tiden...


If it don't go, right go left

Och med det säger jag Godmorgon!


Btw. fick världens finaste meddelande på FB idag, åh vad jag har saknat!

Natti natti! <3

Jag e så trööt, hade typ BEEP - test på idrotten idag som gick ut på att man skulle testa sin kondition och typ springa tills man dog, haha. Nej men det var sjuuuukt jobbigt, det typ stack i muslkerna när man slutade springa.
Så nu blir det sova för mig!


Elsa Bergh

Mitt namn är som sagt Elsa Bergh och jag är född 1999. Vissa av er känner kanske både igen mig från Hoppbruttan.blogg.se och Karolinaelsastella.blogg.se men nu mera håller jag till här. Jag har ett brinnande intresse för hästar och hoppning. Utanför hästarna tycker jag även om att fota, vara med vänner, datorn och lyssna på musik.


Munsboro Hayden "Findus"

Munsboro Hayden eller Findus som jag kallar honom är en valack imp. Irland som är född 2006. Findus kom till mig hösten 2011 och var då inget tävlad så han är väldigt grön än så länge.

Nu tävlar vi på reg. LB nivå och planen är att även starta lite LA när vi känner oss redo. Findus är väldigt personlig, känslig och försiktig. Både i stallet, ridningen och hoppningen. Han är även otroligt social och gosig.
 
Han är alltid pigg och glad, samarbetsvillig och har ett hjärta av guld, han är helt otroligt snäll och vill alla väl.
 
 

Munsboro Mr. Smithfield "Mille"

Mille är en utav mina två C -ponnyer och är född 2004.
Han har en otrolig utstrålning och ett självförtroende som det sprutar om. Han är verkligen The King, över allt och inte minst på hoppbanan där han med sin enorma kapacitet och teknik plus hans otroliga utstrålning drar alla blickar till sig.

Han är mycket personlig när man väl har lärt känna honom. I mina texter framöver kommer ni få lära känna Mille ännu bättre.



Hej och Välkommna!

Hej, jag som driver den här bloggen heter Elsa Bergh och har ett brinnande intresse för hästar och hoppning. Jag har två C-ponnyer, Mille och Findus. Mer info om både mig och mina underbara ponnyer kommer.

I min blogg kommer ni få läsa om allt mellan himmel och jord. Ni kommer kunna läsa om utrustning, dagens ridpass, mina hästar, åsikter, mitt vardagliga liv, tävlingar, träningar, ta del av bilder och filmer. Ni kommer helt enkelt få följa mig och mitt liv som 12 årig ponnyryttare i bild och text.

Häng med!


RSS 2.0