Träningen idag med Findus

Det var markarbete idag och det gick helt okej. Började med att rida fram på ett mindre fyrkants spår, på långsidorna gjorde vi övergångar mellan galopp, trav och skritt. På kortsidorna gjorde vi en volt och på ena kortsidan skulle hästen vara utåtställd och andra innåtställd. Findus gick ganske bra på denna övning, lysnade bra men var lite spänd och okontaktbar på något sätt.
 
Sedan hoppade vi tre små hinder på raktspår med 20,5 meter imellan där man började med att rida på 6-6 galoppsprång och sedan 6-7. 6-6 gick as bra då var han jätte fin men så fort jag ska sätta ihop honom till 7 så lyssnar han inte, utan bara galopperar på i sitt tempo, det är samma problem att få honom fram också. Sedan hoppade vi små bågar osv, där var han väldigt fin.
 
Hoppade upphöjd bom, 2 galoppsprång, oxer, 2 galoppsprång, upphöjd bom. Detta var han helt klockren på, riktigt fin.
 
Carro la ihop allt till en liten markarbets bana som vi sedan hoppade, då var han super fin men lite trött.
 
Problemet är att han går jätte bra på 5:ans växel men har svårt för att både korta och länga sig, han tar det helt enkelt i sin takt och tycker att det går skit bra ;) Han måste både kunna korta och länga sig samtidigt som han måste göra det med kvalitet och över bakbenen. Nu ska jag jobba ett tag på att få honom mer elastisk så att jag även kan rida på alla växlar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0