Summer feelings


Hej!

I förrgår åkte jag och Anine till stallet tidigt för att sedan åka hem till henne där vi sov. Under dagen hoppade vi studsmatta, åkte vattenskoter, badade i havet och i hennes pool, spelade krocket, spelade pricken, chillade, snackade, chillade lite mer, ja, you name it. Vi sov i en stuga på tomten och en stud efter midnatt då vi skulle poppa pocorn till den 2:a filmen började micron brinna!
Anine: AAAAAH! ELSA DET BRIIIIIIIIIIIINEEEEEER!!!!
Jag: (kommer ut från toaletten) Oj. Hahha, så borta. Det blev inge popcorn om vi säger så :P
 
Nästa dag åkte vi ring, badade lite osv. Anine trillade av ringen, sopa, haha skojja. Sedan åkte vi till stallet, trimmade båda på banan och de var fin fina, speciellt Findus han har gjort en riktig utveckling på bara några veckor. Hoppade även en serie där det var studs in, ett galoppsprång, oxer, ett galoppsprång, studs ut. Det var nog bra för Findus som lätt få mjölksyra.
 
Kom hem runt 8 och om jag ska vara ärlig så orkade jag inte blogga då, var helt död.
 
Idag väckte mamma mig runt 8, för att åka till stallet, packa trailern och åka iväg med ponnyerna till Kamenkys där de ska få vila dryga 5 dagar och sedan när Carro kommer hem ska hon rida dom 3 dagar medans vi är ute med båten. Åker ut idag och jag vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga då blogg.se appen är lite kajko och datorn har bara typ 1 timmes batteri tid.
 

Hemma!

Kom till stallet runt 7, tog en promenad med hästarna, packade ur bilen och trailen och snackade med Anine. Måste sova nu då jag ska upp med tuppen imorgon för att rida och sedan spåra hela dagen med Anine, hare gött!


På väg hem

Åkt 7 timmar nu och beräknas vara hemma runt 21 asså suck... Nej men hästarna mår bra, de e så duktiga. När vi åt lunch fick de stå stilla ett tag och äta hö och dricka betfor-vatten.

Norrland har varit grymt, tävlingarna har gått bra och det fanns mycket fina ponnyer och herre min Gud vad C ponnyerna red snabbt!

Anine har visat agritioner över sms idag men nu är typ min mobil paj igen så jag kan inte svara, DAHAHAHA, nej skoja - jag är spidad haha.

Nu säger jag hejdå, annars kommer det här spåra ur.

Tävling imorgon

Hästarna är duschade, piffade, promenerade och betade - fit for fight! Så imorgon är det alltså tävling hoppar LB - LA med Mille och LB med FIndus och eftersom han har varit så himla fin på sistonde hoppar jag ev. också LA om det känns lika bra som de senaste dagarna.
 
Morfar sitter här brevid och undrar fundersamt vad en blogg är, hahah! :P
 
Nu blir det efterrätt, godnatt hölljag på att skriva, haha. Nej men vi hörs imorgon!

Tävling imorgon

Hästarna är duschade, piffade, promenerade och betade - fit for fight! Så imorgon är det alltså tävling hoppar LB - LA med Mille och LB med FIndus och eftersom han har varit så himla fin på sistonde hoppar jag ev. också LA om det känns lika bra som de senaste dagarna.
 
Morfar sitter här brevid och undrar fundersamt vad en blogg är, hahah! :P
 
Nu blir det efterrätt, godnatt hölljag på att skriva, haha. Nej men vi hörs imorgon!

Godnatt


19 juli 2012

Har efter ett tags funderande och kliande i huvudet äntligen lyckats få upp datorn, och tom anslutit mig till internet här uppe, duktigt xD
 
Var på stranden idag och hade 5-kamp med familjen + kusinerna och deras föreldrar och mormor och morfar.
Grenarna bestog av, kottkastning (haha), ringkastning, längdhopp och springa-ut-i-vattnet-tills-man-kom-till-naveln-och-sedan-springa-tillbaka. haha, bra namn va? Det var långgrunt och det var sjukt jobbit att springa i vattnet när man kom typ sådär ut till låren.
 
Efter stranden åkte jag och mamma till stallet och hoppade båda hästarna, Mille var bra men inte perfekt. En som därimot var perfekt var FINDUS! Han var verkligen helt sjukt fin. Både igår och idag har vi hoppat en 4 -kombination några gånger då han har haft tendens att han "fryser" i mellan hinderna i kombinationen och då hinner jag inte få fram honom innan nästa hinder kommer. Därför lägger han ofta in ett extra galoppsprång i kombinationen. När man då har en 4-kombination inser han att det inte är någon ide att börja lägga in ett extra och frysa imellan för då kommer han inte orka över alla 4 hinder. Detta funkade super bra på Findus och han försökte bara första gången jag red på kombinationen igår att lägga in 2 språng och det var emellan första och andra hindret, efter det hoppade han klockrent och bjöd igenom hela kombinationen!
 
Annars har jag inte så mycket att säga, eller jo, min mobil är trasig :'(
 
Så fin!
 
 

Tävlingen och allmänt snack! ;)

Idag är blir det tidig kväll, ligger redan i sängen och ska snart sova. Bloggar från Ipaden och det är sjukt irriterande att skriva på den :P Har en massa bilder och filmer från bl.a. tävlingen att visa er när jag har tid. Juste tävlingen. Fredagen hoppade jag LB LA med båda, Mille nollade båda. På framridningen med Findus till LB fick jag mig en rejäl smäll i backen och luften gick ur mig totalt, det var lite läskigt att känna att man inte fick luft. Jag skulle bara göra en ökning i galoppen på Findus för att känna att han var med och OM han var, haha! En riktig bockserie med baken rätt upp i luften och huvudet mellan benen, satt kvar ca 5-6 st innan jag ramla av xD Han var riktigt fin i LB nollade så valde att starta LA oxå. Det var en A:0 och fick 3 ner, han är inte redo för LA än då vi bl.a. har lite problem med kombinationer där han blir "tom" i mellan hinderna och inte riktigt orkar över om ni förstår. Så jag ska vänta lite med LA och fortsätta ett tag till på LB och känna att vi verkligen REGERAR där innan vi går upp en klass. Findus är så himla fin och jag vill inte att han ska få masa dåliga erfarenheter o så. På hoppade jag LB med Findus och nollade han var fiiiin!!! Hoppade LA med Mille och han var skit fin, dubbel nolla och en femte placering. I kategori D var det av ca 20 starter inte en enda dubbel nolla, den som vann hade 8 fel i omhoppningen. Söndag hoppade jag LB med båda, båda var lite lojja och trötta spec Findus som blir ruskigt trött pyskist. Han snyggade för mamma som stog och filmade och pep därav ut ur kombinationen, kom igen och han hoppade bra. Han hoppar för övrigt så fint så klockorna stannar ;) Mille var också fin, tände till när han kom in på banan och höll upp hovarna, räckte till en fjärdeplacering. Juste glömde att säga att jag och Mille är KVALADE MSV!!!!! Nu kom hunden in så nu ska vi sova! Godnatt!


Helgens resultat


12 juli 2012

Godkväll alla bloggläsare, trots dålig uppdatering så har statistiken varit över förväntan bra.

Idag har hästarna blivit duschade, allt är packat inför imorgon och medans jag sörjde och gjorde rent all utrustning gick mamma och pappa en promenad med hästarna. Pappa jag och Findus lyckades även klämma in en liten photoshoot, ni kanske vill se? Pappa tog även en del bilder under tiden jag duschade hästarna mm. Om ni vill kan jag bjuda på en bildbomb under helgen/efter helgen.

Tävlar i helgen som ni kanske har förstått. Imorgon hoppar jag LB LA med Mille och LB med Findus och OM det känns klockrent ska jag även debutera LA med honom också. Lördag hoppar jag LA med båda. Söndag är jag anmäld till LA med båda men hoppar nog LB beroende på.

Godmorgon!

Blek? Svar: JA!

Bildbomb Findus

Här kommer den halv danna bildbomben från ett tag sedan. Som sagt så blev mer än hälften av bilderna skadade och bland dem var det väldigt många bra bilder.
 
Men här får ni ändå, låt mig presentera: Fiiiiiiindus - snyggaste C-ponnyn ever! Btw. Kolla in hans svans, to die for!
 

Hej

Kommer vara dålig uppdatering nu under tiden jag är i Norrland.

Men uppdaterar lite nu, anläggningen där hästarna står är jätte fin. Red dem lite lungt idag, båda var super.

Mille gick först i ridhuset och sedan ett värv på terrängbanan det tyckte han var kuul, gjorde samma sak med Findus. De var pigga och glada.

Bloggen står stilla...

... yepp jag vet, men skrev ett inlägg imorse men det kom tydligen inte upp. Är super trött och imorgon blir det lååång dag, åker förbi kilopraktiorn (stavas säkert inte så) men Mille på morgonen och sedan vidare upp till Norrland.
 
Åker dit upp för att träffa mormor, morfar och gammelmormor samt tävla lite med hästarna osv. Det kommer bli najs.
 
Men ska försöka blogga imorgon, nu måste jag sova - hej gå upp kl. 5

Godförmiddag?

Jag dööör, roligaste på länge! x'D
 

I just like = ZzZzZzZzZ

Vet inte riktigt var jag ska börja, ögonen går i kors. Sena kvällar, tidiga mornar och i mellan det SJUKT mycket att göra. Full rulle! Men det är kul! :) Ridit, mockat, fyllt påsar, burit hinder, tagit in/släppt ut hästar, putsat, kratat, sopat, fyllt vatten, svettats, ridit lite mera, fodrat osv. osv! Nu när man sätter sig ner och slappnar av inser man verkligen hur trött man är. Men det är helt klart värt det, jag har lärt mig mycket!
 
Hästarna har iallafall varit sjukt fina hela helgen, de har också jobbat på riktigt bra. Carro har ridit Findus två pass och han är så (ursäkta språket) JÄVLA fin! Hoppar som en, ja, jag vet inte vad. Stolt matte här borta!
Mille har också varit super fin, han har blivit super fin på marken. Jätte lydig och fin i munnen.
 
Har även ridit ett par andra hästar bla. en liten B-ponny och det var så härligt och rida en sådan liten filur igen, det var verkligen länge sedan. Hur som helst tycker jag att den var väldigt trevlig.
 
Annars har jag inte mycket att säga, eller jo förresten - min armbåde har blivit helt störd, jag förstår att ni bryr er :P
 
Nu blir det äppelpaj men vaniljvisp med familjen och sedan väntar min egan nybäddade säng, åh så skönt!
 
 
 
 

Svar del 2

Hur många rosetter har du?

Svar: Jag vet inte riktigt, kanske runt 30 -40

Hur lägger du upp tränings schemat för dina hästar under en vecka? Om du ens gör något.

Svar: Tex. Måndag:Rida ut Tisdag:Hoppträning Onsdag:Rida ut Torsdag:Vila Fredag:Galoppbanan Lördag:Rida ut Söndag:Trimma/Markarbete. Jag rider ut ganska mycket för att vi har breda grusvägar och backar där man kan jobba hästarna bra samt att hästarna tycker det är roligt att vara ute.

Vad är ditt mål inom ridningen?

Svar: Bli BÄST! Men just nu är det hoppa lite LA på Findus och hoppa MSVB till hösten men Mille.

Hur tänker du göra efter gymnasiet, alltså studera vidare på universitetet eller satsa på ridningen?

Svar: Svår fråga, om jag ska vara ärlig - jag vet faktiskt inte. The time will tell. Men om jag fortfarande har kvar intresset som jag har svårt att tro att jag inte skulle ha vill jag satsa, för jag vill bli bäst. Jag vill kunna hålla på med hästar på heltid, det vill jag.

1.Vad är din största rädsla?

Svar: Jag vet inte, jag är inte rädd för så mycket men det skule nog vara att behöva ta bort en till häst...

2.Om du fick välja en annan ponny utom dina egna vilken skulle det va?

Svar: Gud, det finns hur många fina som helst.

3.Dina favorit låtar?

Svar: Har många men för tillfället är det nog As long as you love me.

4.Det bästa som hänt dig?

Svar: Det var nog när jag fick ha Dixie, för det var ju lixom början på allt det här. Att jag får ha två dunder fina ponnyer, tävla och göra det jag älskar och brinner för.

Jag har uppfattat att du står inarckoderad i ett stall, hur är stallrutinerna där? Är du nöjd? Skulle du vilja ändra något?

Svar: De får hö+kraft runt 6 på morgonen, går sedan ut i hagen vid halv 8 - halv 9 där de på vintern får hö. Kommer in igen vid 3 då de får hö + kraft och sedan får de hö+kraft på kvällen igen vid ca 8 -9. Jag är nöjd, tycker att det är bra att de får komma in innan de hinner bli mörkt på vintern dock skulle jag kunna tycka att nu på sommaren att de skulle kunna vara ute lite längre.

Har du några andra djur förutom 2 hästar?
 
Svar: Ja, våran familj har även 3 hundar :)
 
Vart köper man munsboro hästarna? Var köpte du dina? Finns det några andra sånna hästar där ditt stall är? asså munsboro hästar?

De kommer från Irland och jag har köpt mina genom Lena. Nej  det finns inga andra sånna hästar i mitt stall.

Vilka tävlingar ska du på i sommar?

Svar: Den 10 ungefär åker vi upp till Norrland och ska tävla 2 meeting där. Efter det ska hästarna få lite semester och vi har  inte bokat in några fler tävlingar.


Hej!

Har precis mockat klart, fixat ett par höpåsar innan höt tog slut. Kommer mer sen så får vi fylla fler då.

Juste red ju igår oxå. Det gick inge vidare, Mille trycker sig mot ena skänkeln och nu drog han även på sidan. I början hade jag ändå en bra känsla trots att han blev lite het då jag red på det vanliga eggbettet. Idag ska jag rida markarbete på honom tror jag.

Carro red Findus och han var så HIMLA fin, shit alltså! Om bara jag kunde få till min underskänkel skulle han nästan vara lika fin med mig också, jag MÅSTE bara få till den. Inom några månader ska den vara bra har jag bestämt mig för.

Efter lunch ska jag rida, mina och en till ponny, kanske blir några fler jag vet inte XD

Det är super bra väder här, dock kanske lite för varmt. Hästarna svettas hur mkt som helst och riidbanan är väldigt dammig men jag tror den ska vattnas snart.

Vilket flummigt inlägg det här blev och ingen blid heller, men men. Sitter och tittar på Carro när hon rider Tiesto och de är super fina!

Svar del 1

Hur ofta duschar du dina hästar??!
Svar: Med shampoo duschar jag dem alltid innan tävling, men när de har blivit svettiga osv sköljer jag av dem med vatten.
 
Vem är din bästis/bästisar?
Svar: Jag gillar inte ordet bästis. Men min "bästis" är Anna helt klart! Sedan har jag många andra vänner som står mig nära tex. Rebecca, Clara mf. Men min allra närmaste vän är Anna. 
 
Använder du ofta glitter Spray När du är på tävling och jag vet inte hur man
Stavar SPRAY men du fattar nog:P
Svar: Nej, det gör jag inte. Jag har inte glitter spray utan nån annan spray typ pälsglans men det använder jag endast i svansen.
 
När började du rida? Beskriv din första häst/ponny :D älskar din blogg!
Svar: Jag tror jag började rida när jag var typ 6? Min första EGNA ponny var Puffa som var huuuur go som helst. Hon var verkligen hur snäll som helst att ha och göra med dock var hon väldigt svårriden och het. Hoppade helt otroligt bra och om hon inte hade varit skadad och vi hade fått rätt coaching hade vi säkert varit i B-ponny eliten för ponnyn hade KAPACITET utöver det vanliga. Saknar henne så det gör ont, vila i frid min älskling!
 
Innan Puffa hade jag även en foderponny som också var en helt otrolig ponny, hon hade gått FEI dressyr och MSV hoppning. 21 år gammal när jag hade henne men fortfarade pigg och glad. Hon var en riktig läromästare och så himla snäll! Åh, Dixie, saknar!
 
Vilken skola går du i?
Svar: Under våren gick jag i Kunskapsskolan men till hösten kommer jag byta.
 
När ska du köpa D-ponny? Sto/valack? hur ska den vara? ålder? ska de oxå vara en
munsboro ponny? Liksom du vet allt sånt... ;)
Svar: Jag vet faktiskt inte, jag vill rida C-ponny ett tag till men jag kanske byter om  ca 1 år. Jag gillar hästar som har lite motor och hög ridbarhet. Det vikigaste är att hästen kan hoppa och har kapacitet och att det bara klickar mellan mig och hästen.
 
Gillar du smink? har du de?
Svar: Ja, det gör jag väl? Jag brukar inte använda det så ofta.
 
Vilken är de "största" tävlingen du har vunnit?
Svar: LB, typ?
 
Vilken tävling har de gått som sämst på?
Svar: Det har gått dåligt på ca 50% av alla tävlingar jag har varit på haha. Ett tag ramlade jag ju av i minst en klass hur länge som helst.
 
Säg alla hästar som du har haft.
Svar: Jag har inte ägt Dixie och Britta men säger alla jag haft ink. låne och foderponnyer.
Dixie, Puffa, Britta, Findus, Mille
 
Vilken av dina hästar har du lärt dig mest på?
Svar: Åh, vilken svår fråga. Jag vet faktiskt inte, har lärt mig mycket på alla men mest på Puffa & Dixie tror jag.
 
Om du fick byta liv med någon annan person för en dag, vem skulle det vara?
Svar: ROFFEEEE!
 

Halloj!

Nu åker jag och hästana mot träningsläger. Tar med mig datorn så om jag ev. skulle få tid över kan slänga upp ett snabbt inlägg. Hade ju tagit jätte mycket bilder i veckan men när man laddar upp den har mer än hälften av alla bilder skadats. Och alla "fula" bilder var kvar, nästan ingen bra var kvar. Jag som hade tänkt att bjuda på feta bildbomber undertiden jag var borta. Så nu e jag lite smått ledsen.
 
Men ska bli kul med träningsläger, vi hörs ev. under tiden!

Hej!

Trött och seg här borta! Red hästarna och om jag ska vara älig orkar jag inte skriva något "Dagens Ridpass" inlägg men kan säga att de båda var fina! Dock visar Mille attityd när man ska sitta upp.
 
Ang. frågestunden. Den blir i skrivt. Åker bort imorgon och är borta enda tills Fredag, ev så kommer jag hem ännu senare och jag kommer inte ha tillgång till att blogga under den tiden, endast korta mobilbloggar utan bilder. Så då får ni frågestunden tidsinställd i skrift istället. Annars kommer det dröja så förfärligt.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig rejält, ska bli skönt. Sedan ska jag fixa tidsinställda hela kvällen.
 

Bilder

Vaddå inte snygga?
How beauty?
Och, ja ganska fint är det väl ändå i mitt rum?
 
 
 

2 juli 2012

Rebecca åkte hem runt 5 och då åkte jag vidare till stallet med mamma och Vera. De fixade allting medans jag var ute med Mille på en skritt promenad. Stå helt är inte hans grej :P
 
Jag och Rebecca har haft sjukt kul, sov i ett 6 manna tält med 5 täcken, säkert dubbelt så många kuddar, massa gossedjur, dator, film och kamera. Super myyysigt! Vi vaknade vid 9 och gick ut och plockade blåbär, spontant sådär ;) Sedan gjorde vi en blåbärs - jordgubbs smothie till frukost. Försökte slå ihop tältet i typ 45 min innan mamma kom och hjälpte oss. Drog ner til stranden och badade lite, hem igen, lunch, tittade på en halv film, drog ner och badade igen, hem och sen stallet för min del.
 
Annars har det inte hänt något, bara en bomb som har slagit ner i mitt rum och jag och Rebecca har knappt varit där. Så nu ska jag städa, rensa bland bilderna som jag aldrig gjorde igår - eller jag påbörjade och sedan ska jag fixa lite bildbomber till er. Nu blev ni glada va?
 

1 juli 2012

Hej allesammans!
 
Rebecca har kommit och vi har slagit upp tältet på tomten, haha, det gick väl inge vidare :P Hur som helst nu är det uppe, kanske inte det stiligaste tältet som slagits upp i världs historien, snett, skevt osv. Det är till för 6 personer och jag och Rebecca har gosat upp med massa täcken, kuddar och gossedjur.
 
Har även varit i stallet och ridit, det gick bra. Båda hästarna var fin fina! Ni får klara er utan utverdering idag.
 
Nu ska jag vara lite social så hejdå, vi hörs!
 

Rensar upp!

Så här fin ordning har jag på min dator, massa mappar med massa bilder med fin fina namn så man hittar jätte bra. Nu ska jag rensa upp här, slänga dåliga bilder och så. Min förmiddags aktivitet - det lär ju ta ett tag.
 
 
Vackert, vackert!

Godmorgon!

Är inte på humör för att skriva idag men har en massa bilder från bla. gårdagens ridpass med båda och även lite porträtt bilder på Findus.
 
Ska chilla nu någon timme, sedan till stallet och efter det kommer Rebecca och vi ska tydligen tälta? Aja, de blir bra.
 

RSS 2.0